Bora Gencer: Jamala ile buluşup ‘savaşa hayır’ demek istiyorum

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bora Gencer, İstanbul’u tesiri altına alan ağır kar yağışında sokakta yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı. Sarıyer’de objektiflere yansıyan müzikçi, bir parkta kedi ve köpekleri mamayla besleyerek, örnek davranış sergiledi. Kendisinin de bir köpeği ve bir kedisinin olduğunu anlatan Gencer, bu biçimde soğuk havalarda sokak canlılarını unutmamak gerektiğini söylemiş oldu.

Ünlü isim, “Golden cinsi bir köpeğim var, sokakta bulup, sahiplenmiştim. Sokak hayvanları daha hisli oluyor, benim hayvanlara olan sevgim âlâ bilinir, meskende bir orta tavşan bile besledim. Seviyorum hayvanları, insanlardan daha uygun anlaşıyorum onlarla. lafdan daha uygun anlıyorlar, bir sefer söylemiş olduğin vakit ikiletmiyor fakat olağan insanları ve doğayı da seviyorum. Bugün de yerden yemedi elimden yedi sokak köpeği” dedi.

JAMALA’NIN MÜZİĞİNE TÜRKÇE KELAMLAR YAZDI
Ayrıyeten Bora Gencer, 2016’daki Eurovision Müzik Yarışı’nda Kırım Türk’ü Jamala’nın seslendirip, birinci olduğu ‘1944’ isimli şarkıyı revize edip, Türkçe kelamlar yazıp, ‘Karartma’ isimli bir müzik yaptığını anlattı.

Gencer, Rusya’nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu işgal harekatının yaşandığı günlerde ‘Karartma’ isimli müziğine klip çektiğini lakin çabucak hemen yayınlamadığını anlattı. Ünlü isim, geçtiğimiz günlerde ülkemize sığınan müzikçi Jamala ile de buluşmak istediğini söylemiş oldu. Gencer, savaşın kazananı olmayacağını ve bu savaşı Rus halkının da istemediğini belirtti.

56 yaşındaki müzikçi, “Ben bu müziğe yine Türkçe kelamlar yazıp, klip çektim. Tam da savaşın çıktığı şu günlere denk geldiği için bu müzik savaşa karşı bir reaksiyon üzere oldu. çabucak hemen savaş yokken bunu düşündük. Haklarını aldım ve şarkıyı okudum, klibini çektim lakin çabucak hemen yayınlamadık. Jamala buraya iltica etmiş bu biçimde enteresan bir durum oldu. Çok yakında da albümün klibini piyasaya süreceğim, birebir vakitte Jamala ile kontak kurduk onunla buluşup, savaşa karşı bir şeyler yapmayı düşünüyorum” dedi.

“GÖRDÜKLERİMİZ BİZİ ÇOK ÜZÜYOR”
Bora Gencer, kelamlarına; “Hatta Jamala’ya da rica edeceğiz şayet ‘Tamam’ derse çekilmiş klibin son 10 saniyesinde kendisini de koyup, ‘Savaşa ve şiddete hayır’ diye yazıyla bildiri vermek istiyoruz. Rus halkı da bu savaştan dolayı üzgün onlar da bunu istemiyor aslında. Benim fazlaca Rus arkadaşım var, turistik bölgelerde hayli çalıştığım için. Gördüğümüz imajlar bizi epey üzüyor” halinde devam etti.

“ALBÜM GELİRİNİ SOKAK HAYVANLARINA BAĞIŞLADIM”
Son yaptığı ‘Ayaz’ isimli albümünün gelirini sokak hayvanları ismine HAYTAP’a bağışladığını açıklayan Gencer, toplumsal sorumluluk projeleriyle hem insanlara tıpkı vakitte hayvanlara takviye olmaya çalıştığını anlattı.

Gencer, “bu biçimde günlerde insanlara; komşularının kapısını çalmasını tavsiye ederim, dışarıya çıkamayan aç kalan komşuları var ise onlara yardım elini uzatmalıyız, alışılmış ki sokakta yaşayan canlılara dayanak olmalarını beklerim. Değerli ve hisli varlıklar. Ben hem kedi tıpkı vakitte köpek besliyorum. Yardım etmek insanın gücünü yüksek tutuyor. Bu pandemi devrinde yaklaşık 35 SMA’lı çocuk için kampanya teşebbüslerine dayanak oldum. Tek dozluk tedavi için. Benim için her vakit koranavirüsten daha önemli bir şeydi bu hastalık, elimden geldiğince toplumsal sorumluluk projeleri yapmaya çaba ediyorum. Son olarak ‘Ayaz’ isimli albümümün gelirlerini de HAYTAP’a sokak hayvanlarına bağışladım” dedi.