Ünlü müzikçiden ‘Dövüş Kulübü’ açıklaması: Brad Pitt beni sinemadan kovdurdu!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
ABD’li müzikçi ve oyuncu Courtney Love, 1992 yılında Nirvana kümesinin solisti Kurt Cobain ile dünya meskenine girmişti. Tıpkı yıl Frances Bean ismini verdikleri kızlarını kucağına alan ünlü çiftten Cobain; 1994 yılında, çabucak hemen 27 yaşındayken intihar etmesi kararı hayatını kaybetmişti.

‘DÖVÜŞ KULÜBÜ’ İDDİASI

Courtney Love, vefat eden eşi Kurt Cobain’i biyografik bir sinemada canlandırma fikrini reddetmesinin akabinde, Brad Pitt’in kendisini 1999 üretimi ‘Dövüş Kulübü’ sinemasından kovdurduğunu tez etti. 58 yaşındaki müzikçi, Marc Maron’un podcast programının yeni bir kısmında 59 yaşındaki aktöre dair şikayetlerini lisana getirdi ve başlangıçta ‘Marla Singer’ı kendisinin canlandıracağını, fakat bu rolün Helena Bonham Carter’a gittiğini paylaştı.

“BENİ PROJEDEN KOVDU”

Pitt’in, Cobain’i sinemada oynama teklifini reddettikten daha sonra Love; sinemanın direktörü David Fincher’dan bir telefon aldığını anlattı:

David beni aradı ve Brad’in Kurt’ü canlandırmasına müsaade vermediğim için beni projeden kovdu.

“BRAD’LE YEMEK YİYORDU”

Love, Nirvana solistini canlandırması için Brad’in fikrini sunan direktör Gus Van Sant ile konuştuğu andan da bahsederek, şu sözleri kullandı:

Masa başı okumaları yapmıştık, rol için David’le özel olarak çalışmaya gitmiştim ve bir telefon aldım, arayan Gus Van Sant’tı. Brad Pitt’le öğlen yemeği yiyordu… Bana, ‘Brad sahiden müzikle ilgili bir sinema yapmak istiyor. Sineması Kurt hakkında yapmak istiyoruz’ dedi. 22 yıl daha sonra bile hâlâ bu teklife ‘Tabii ki’ diyecek köpekbalığı içgüdüsüne sahip olmadığım için kendimi tekmeliyorum. Teklife hayli sinirlenmiştim.

“SANA GÜVENİYOR MUYUM, BİLMİYORUM”

Love, Pitt’e; “Sana güveniyor muyum bilmiyorum ve sinemalarının kâr gayeli olduğunu da sanmıyorum. Onlar hakikaten âlâ toplumsal adalet sinemaları fakat… şayet beni anlamıyorsan, Kurt’ü de anlamıyorsun demektir ve ben senin anladığını hissetmiyorum Brad” söylemiş olduğini de ekledi.

“ANNESİ YENİ ÖLMÜŞTÜ”

O devirde Pitt’in Dövüş Kulübü’ndeki rol arkadaşı Edward Norton ile aşk yaşayan olan Love, aslında haberi birinci vakit içinderda erkek arkadaşından aldığını aktardı.

“Edward meskene geldi, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı” diyen Courtney, “Annesi yeni ölmüştü… Bana ‘Buna karşı koyacak gücüm yok!’ dedi. daha sonra da Fincher’dan o telefonu aldım işte” biçiminde konuştu.

yeniden REDDETMİŞ

Love, ondan sonrasında Pitt’in üretim şirketi olan Plan B aracılığıyla Kurt Cobain hakkında bir sinema yapma arayışını sürdürdüğünü, lakin kendisinin bunu reddettiğini sav etti. Ünlü isim, “Arkadaşım Cameron Crowe, ‘Brad Pitt bu dünyaya seni Kurt Cobain için takip etmeye geldi’ demişti, ki olan da tam olarak bu” dedi.

“HİÇBİR VAKİT TEKLİF ALMADI”

Filme yakın bir kaynak ise DailyMail.com’a konuşarak; “Yaklaşık 25 yıl evvel Courtney Love, Dövüş Kulübü’nde bir rol için seçmelere katıldı lakin bu rol kendisine hiç bir vakit teklif edilmedi. Almadığınız bir işten kovulamazsınız. Rollerin başka oyuncular tarafınca değil, direktör tarafınca belirlendiği herkes tarafınca bilinmektedir” dedi.