Üç kişinin vefatına sebep olmuştu! Emrah Serbes yıllar daha sonra ortaya çıktı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yazar ve senarist Emrah Serbes, bir arkadaşıyla bir arada Bodrum’a giderken 22 Eylül 2017’de İzmir Torbalı’da bir araca arttan çarpmış ve araçtaki Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ve kızları Zeynep Özçelik (16) hayatını kaybetmişti. Kazadan daha sonra Serbes’in yanındaki arkadaşı Kenan Yanlışsız, direksiyonda kendisinin olduğunu belirterek teslim olmuştu. Lakin ondan sonrasında direksiyon başında Serbes’in olduğu ortaya çıkmıştı. Kazadan yaklaşık bir hafta daha sonra Serbes toplumsal medyada bir mektup yayımlayarak hatasını itiraf etmişti.

“KLİNİĞE YATTIM”

“Psikolojim âlâ olmadığı için o an üstlenmedim. Kendimi mahpusa hazırlamak için psikiyatri kliniğe yattım. Alkol yoktu” diyen Serbes, 28 Eylül 2017’de tutuklanmıştı. Araçta yapılan incelemede, içki şişeleri bulunmuştu. Tutuklandığı gün “Benim adım Emrah Serbes, sonunda T yok” sözlerini kullanan Serbes, Menemen T Tipi Cezaevi’ne konulmuştu.

13 YIL 4 AY MAHPUS CEZASI

Serbes’in kazadan daha sonra yattığı klinikteki muayenesinde 1.25 promil alkollü olduğu da ortaya çıkmıştı. Serbes ‘bilinçli taksirle birden çok kişinin vefatına sebep olmak’ kabahatinden 22.5 yıla kadar mahpus cezası istemiyle yargılanmıştı. Arkadaşı Kenan Gerçek için de hata üstlenmekten 2 yıla kadar mahpus cezası istenmişti. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonucunda Serbes, 13 yıl 4 ay mahpus cezasına mahkûm edilmişti.

GEREKÇESİ EĞİTİM

Ceza İnfaz Kanunu’nun yönetmeliğine göre Serbes’in mahkûm edildiği cürümden ceza alanlar, cezalarının 10’da 1’i infaz edildikten daha sonra şartlı salıverilmelerine 7 yıl kala açık cezaevine geçebiliyor. Bunun için kanunda ve yönetmelikte öngörülen kuralları yerine getirmiş olmak gerekiyor. Cezaevi yönetimleri mahkûmların belgelerini hazırlayarak ilgili savcılıklara gönderiyor, incelemenin akabinde da açık cezaevine geçiş için gerekli onay veriliyor.

Menemen’deki açık cezaevinde kalan Serbe de, ondan sonrasında ‘eğitim’ sebebi öne sürülerek bu kapsamda Silivri’ye nakledilmişti. Müellif ve senarist, Silivri Açık Cezaevi’ne geçtikten daha sonra 2021 yılında ise tahliye olmuştu.

KONUŞMAK İSTEMEDİ

Tahliye daha sonrasında ekranlardan uzak bir hayatı yeğleyen 41 yaşındaki Emrah Serbes, uzun bir ortadan daha sonra objektiflere takıldı. Beşiktaş’da bir pilavcıdan çıkarken görüntülenen Serbes, yaşanan olaylar daha sonrası manzara vermekten kaçındığını, yalnızca yazmaya yöneldiğini lisana getirdi.

Basın mensuplarıyla konuşmaya pek yanaşmayan Emrah Serbes, sonrasındasındasında asistanıyla birlikte süratli adımlarla gözlerden uzaklaştı.

EMRAH SERBES KİMDİR?

Emrah Serbes, 27 Ocak 1981’de Yalova’da doğdu. Ankara Üniversitesi, Dil-Tarih Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Teoremi ve Tarihi Anabilim Kısmı Bölümü’nü bitirdi. Vakit zaman Birgün gazetesi için söyleşiler yaptı, Radikal 2 için tiyatro tenkitleri yazdı. Hayvan mecmuasının Ankara temsilciliğini yaptı. Bu mecmuada Ahmet İnam ve Cengiz Güleç ile sistemli olarak gerçekleştirdiği sohbetleri “Şen Profesörler: Metaforla Saadet Olmaz” (Say Yayınları, 2006) ismiyle kitaplaştırdı.

“Her Temas İz Bırakır” isimli birinci romanı çıktı. “Son Hafriyat” isimli ikinci romanı Şubat 2008’de çıktı. Ayrıyeten “Her Temas İz Bırakır” romanı Almanca’ya çevrildi. Müellifin birinci hikaye kitabı “Erken Kaybedenler”, Haziran 2009 itibariyle raflardaki yerini aldı. Behzat Ç. isimli polisiye dizisinin 10 kısımda senaristliği yaptı. 2011’de vizyona giren “Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm” sinemasının de senaristliğini üstlendi. “Hikâyem Paramparça”da ise aforizmalar ve hayata dair kanılarını okurlarına aktarmaktadır. Son olarak 2014’te “Deliduman” isimli kitabı yayımlandı.