Tuğba Özay: Mahpus yatmam epey büyük bir travmaydı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tuğba Özay, geçtiğimiz yıl Antalya Manavgat’ta çıkan yangının çiftliğinin bulunduğu bölgeye sıçraması üzerine Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarda yardım istemişti.

Gözyaşlarına hakim olamayan eski model, “Yanıyoruz! Çiftliğimiz yanıyor. Ne olur sesimizi duyurun. Şu an Manavgat’a yetişmeye çalışıyorum. Her yer, her şey yanıyor” sözlerini kullanmıştı.

Bir başka görüntüsünde ise “Yaklaşık 1.5 saattir ağlıyorum. Çok büyük bir orman yangını yaşıyoruz. Diyecek bir kelam bulamıyorum. Orada insanların konutları yanıyor, hayvanlar yanıyor. İçim yanıyor. Manavgat’a fazlaca geçmiş olsun, hepimize geçmiş olsun. İnanın artık dayanacak gücüm yok” demişti.

“FELÇ GEÇİRDİM”
Yaşadığı kedere dayanamayan Özay, hudut krizi geçirmişti. Hastaniçin paylaşım yapan ünlü isim, sıhhat durumunu Instagram hesabından takipçileriyle paylaşmıştı; “Arkadaşlar ben felç geçirdim. Yandı, her yer yandı. Çiftliğimiz, konutumuz her şey yandı. Dünden beri yalvarıyorum. Dayanak istiyorum. Yandı, her yer yandı. Ben bu biçimdeyim, felç geçirdim.”

2007’DE ZİYAN GÖRMÜŞTÜ
Manavgat’ın Bucakşeyhler Mahallesi’nde 2007 yılında çıkan orman yangınında 950 hektar ormanlık alan yanmıştı. Yangının olduğu bölgede bulunan Tuğba Özay’ın çiftliği de hasar görmüştü.

“ANNEMLE BABAMIN HAYATINI KURTARDIM”
Tuğba Özay, yapımcılığını Hasret Çelik ve Davet Çelik’in üstlendiğİ TV 100’de yayınlanan ‘Beyin Dedektifi’ programına konuk oldu. Özay, Muslu’nun “yaşamınızda yaşamak istemediğiniz olay hangisiydi?” sorusuna “15 yaşımda ailemle trafik kazası geçirmiştim, epeyce feciydi. O kazada annemle babamın hayatını kurtaran ben oldum. Köprü yolunda babam otomobilden fırladı yola. Boynum kırılıyordu. Babam meyyit üzere yerde yatıyordu. Karşıdan tır geliyordu. El salladım dur diye babamın üstüne kapandım. Annem su arkının içine düşmüş. Ben söylemesem babamla bizi alıp hastaneye götürecekler. Annem o kar tipinin ortasında kalacaktı” karşılığını verdi.

“ÇOK ÖNEMLİ BİR TRAVMAYDI”
2007 yılında 5,5 ay cezaevinde yatan Tuğba Özay, o devir yaşadıklarını da anlattı; “yaşamımda hazmedemediğim şeyler var. 2007’de mahpusa girmem. İlgim olmayan bir olaydan 5,5 ay mahpus yattım. Çok önemli bir travmaydı. En ağır çalıştığım periyottu. Asla haketmedim. Ama o dört duvar içindeki süreci de düzgün ki hayatışım. Ben o acılardan fazlaca şey öğrendim. Oradaki acılı bayanların hayatını öğrenince dünyaya daha farklı bakmaya başladım. Kendi içimde olgunlaştım. O süreçten daha sonra panik ataklar başladı. Cezaevinde okudum, yazdım, insanları dinledim. 15 adımlık avluda kuşları izledim, ağladım.”

“İLKOKULA İKİNCİ SINIFTAN BAŞLADIM”
Tuğba Özay, dört yaşında okuma yazmayı öğrendiğini ve ilkokula ikinci sınıftan başladığını da şu sözlerle anlattı; “Eğitimci bir ailenin çocuğuyum. Annemin yanında çanta üzere okula giderdim. Dört yaşımda okula başladım. Sınıf atlayıp İlkokula ikinci sınıftan başladım.”