‘Türk popunun yeni yüzüyüm’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sercan Kısmet – Son periyodun parlayan yıldızlarından Nihan Çelik, müzik bölümünde kendisinden diğer kimseyi rakip görmediğini belirtti. Hoşluğuyla de konuşulan müzikçi, “Estetik ve sanat iç içe bir kavramdır. Bu iki kavramı kendimde barındırdığım sürece memnunum demektir” diyor. Çelik’le müziklerini, bölümünü ve hayallerini konuştuk.

Son devirde çıkardığınız müziklerle yeterli bir grafik yakaladınız. Bunun sırrı nedir?

Ben her vakit nitelik ve yeteneğe inandım. Bu çerçevede ailemin de müzisyen olması sebebiyle kendi niteliklerimi ve yeteneklerimi geliştirmeye çaba ettim. Kendi vizyonum ve hedeflerim doğrultusunda alışılagelmişin haricinde işler yaptığımı düşünüyorum. Bütün bu çalışmalar kararında hayallerime bir adım daha yaklaşmanın memnunluğunu yaşıyorum.

Türk popunun Barbie’si olarak anılıyorsunuz. Bu sizi nasıl motive ediyor?

Barbie tabirini pek tercih etmem ancak Türk popunun yeni ve farklı bir yüzüyüm diyebilirim.

Sesiniz kadar güzelliğinizle de ön plandasınız. Kesimde hoşluğun bir avantajı var mı?

Bu hususta yersiz mütevazı olmayacağım. Estetik ve sanat iç içe bir kavramdır. Bu iki kavramı kendimde barındırdığım sürece memnunum demektir. Bu memnunluğu devam ettirebilmek için her vakit kendime ve işime dikkat ederim.

İstanbul Kadıköy’deki Noah Festivali’nde 2 milyon TL’lik sahnede yer aldınız. Yüksek maliyetli sahne için nasıl yansılar aldınız?

Kadıköy Noah Festivali’ndeki sahnem Türkiye’deki birinci sahnem olduğu için hem görsel hem sanatsal açıdan dünya standartlarında bir görsel şölen olsun istedim. Bütün bu isteklerim doğrultusunda firmam Noah Entertainment oluşabilecek hiç bir harcamadan kaçınmamaya itina gösterdi. Zira bu performanslar, sanatlar ve öbür icralar sanatsever insanların tatmini ve hayallerimin gerçekleşmesi için epey değerliydi.

‘Senden’ klibi de fazlaca konuşuldu…

Klip çalışması ve dünya standartlarında yaptığım sahneyle ne kadar fazlaca tezli olduğumu ispatladım. Yaptığım her projenin bundan evvelkinden daha yeterli olacağını biliyorum. Bunun bu biçimde olmasını sağlayacak birikime ve bu seyahatte çok başarılı bir vizyon ve misyon sahibi mükemmel bir gruba sahibim. Daima bir arada standartları yükselteceğiz ancak yapacak bir şey yok. Herkes daha hayli çalışsın.

Müzik seyahatinize ‘Yıldız’ müziğiyle başladınız ondan sonrasında Serdar Ortaç düeti ‘Fırtına’ ile devam ettiniz, öteki isimlerle de düet gelir mi?

Evet bunun için çalışmalarımız imal takımımızla birlikte devam ediyor. Dünya standartlarında kendini ispatlamış milletlerarası muvaffakiyetler elde etmiş olan sanatkarlar gündemimizde. Sizler aracılığıyla buradan şunun da muştusunu vereyim; Snoop Dogg ile yakın vakitte düet çalışmalarımıza başladık. En kısa müddette sizlerle birlikte izleyip dinleyeceğiz ve sahnemizi de yapacağız.

Almanya’da doğup büyüdünüz, dünyaya açılmak için orada albümler çıkarabilirdiniz. niye bölüme Türkiye’de girmeye karar verdiniz?

Çünkü Türkiye’de müzik kesimiyle alakalı birtakım açıklar ve eksiklikler mevcut. Bu eksikliği ve açıkları fark etmek hayli da sıkıntı olmadı. Bahsi geçen eksiklikleri gidermeye çalışmak ve açıkları kapatmaya uğraş etmek benim için daha cazip geldi. Evet Almanya’da doğdum ama ben bir Türk’üm ve memleketimi seviyorum. Bu sebeple daima yatırımımı tıpkı vakitte mesleğimi ülkemde yapmak istedim.

‘Kendimden diğerini rakip görmüyorum’

Dünya yıldızı olma hayaliniz var mı?

Bu hayal güç üzere görünse de aktüel ve daima şimdiki kalması için uğraşılan bir vizyon ile başarılı olmak imkansız değil. Ben bu muvaffakiyete ulaşabilmek ismine elimden gelen çabası göstereceğim.

Müzik dalında rekabet fazlaca oluyor. Birtakım isimler kendilerinin engellendiğini söylüyor, siz bu biçimde bir durum yaşadınız mı?

Rekabet emsalsiz olarak her mecra ve kesimde mevcut. Kendimden diğer kimseyi kendime rakip olarak görmüyorum. İnsan fakat kendisiyle olan çabalarını kazandığı sürece başarılı olabilir. her insanın kendine has şekli var. Yürüdüğünüz yoldan eminseniz kimse hatta kendiniz bile sizi engelleyemezsiniz.

Kendinizi müzik dünyasında nerede görüyorsunuz?

Benim dünyam esasen müzik kainatı içerisine konseyi. Bu bana doğuştan verilmiş bir ikram. Bu kozmosun en hoş görüntülerine sahip olan yerde olmak istiyorum.