Tasvip edilemez ne demek ?

Efe

New member
Tasvip Edilemez Mi? O Zaman Ne Edilebilir?

Haydi gelin, bugün "tasvip edilemez" kelimesinin derinliklerine inmeye karar verdik. Aslında birçoğumuz, bu kelimeyi farklı yerlerde duymuş olabiliriz: "Bu durum tasvip edilemez!", "Bu davranış tasvip edilemez!" veya "Bunu tasvip etmiyorum!" gibi. Ama bu kadar ciddi bir kelimeyi hayatımıza hangi noktada alıp hangi noktalarda kullanmamız gerektiği konusunda biraz kafa karışıklığı olabilir. Bir düşünün, birinin bir şey yaptığını gördüğünüzde "tasvip edilmez" deyip geçmek, gerçekten en etkili çözüm mü? Bu yazıyı okurken bol bol gülümseyeceğinizden eminim. Çünkü "tasvip edilemez" kelimesinin ne anlama geldiğini, mizahi bir bakış açısıyla keşfetmeye başlayacağız!

Tasvip Edilemez: Ne Demek, Yani?

Öncelikle, "tasvip edilmek" ne demek, ona bakalım. Tasvip etmek, aslında bir şeyi onaylamak ya da bir davranışı, durumu uygun bulmak demek. Hani bazen "Aaa, bu çok güzel bir fikir!" dediğimizde, aslında bir şekilde "tasvip" ediyoruzdur. Ama "tasvip edilemez" dediğimizde, işte işler değişiyor. Bu, bir şeyin ya da bir davranışın kesinlikle doğru olmadığını, onaylanmadığını veya uygun bulunmadığını ifade eder. Yani, bir anlamda "Bunu yapma, dostum! Kimseye yararı yok, zarar getirir!" demek gibi bir şey.

Peki, bu kadar ciddi bir kelimeyi hayatımıza sokarken, gerçekten anlamını bu kadar "kuru" bir şekilde mi ele almalıyız? Bence hayır! Hadi, bir kez olsun kelimenin etrafında dönüp, eğlenceli bir şekilde bakalım.

Erkekler ve Tasvip Edilemez: Çözüm Arayışı

Erkekler için "tasvip edilemez" genellikle bir problemi çözme arayışına dönüşür. Yani, birinin "tasvip edilmez" dediği durumlarla karşılaştığında, hemen çözüm odaklı düşünmeye başlarlar. "Bu durumu nasıl daha iyi hale getirebiliriz?", "Acaba bunun önüne nasıl geçebiliriz?" gibi sorular kafalarında dönüp durur. Mesela, siz arkadaşınıza "Bu kıyafeti tasvip ediyorum, ama o ayakkabılar... tasvip edilemez!" dediğinizde, erkek hemen ayakkabıları değiştirmek için olası alternatiflere odaklanacaktır. "Siyah mı olmalı, yoksa kırmızı mı?" diye düşünmeye başlar. Oysa mesele sadece bir "ayakkabı" değil, "tarz"dır. Ama erkeklerin zihninde durum çok basittir: Tasvip edilmezse, değiştirilir.

Bunu yazarken bile, erkeklerin pratik çözümler üretmeye yönelik eğilimlerinin ne kadar baskın olduğunu düşündüm. Mesela, "Tasvip edilmez" diyorsunuz ama erkek hemen o durumu kabul edip, çözüm üretme noktasına geçiyor. Belki de bu, hayatta karşılaştıkları "tuzakları" aşma becerileriyle ilgilidir. Kim bilir?

Kadınlar ve Tasvip Edilemez: Empatik Yaklaşım

Şimdi de gelin, kadınların "tasvip edilemez" yaklaşımına bakalım. Kadınlar, genellikle daha empatik ve ilişki odaklı bir bakış açısıyla hareket ederler. Yani, bir davranışı tasvip etmedikleri zaman, hemen o davranışı düzeltecek ya da değiştirecek bir çözüm aramak yerine, durumu anlamaya ve hislere odaklanmaya başlarlar. "Bunu tasvip etmiyorum, çünkü bu kişi böyle hissetmiş olabilir" gibi bir yaklaşım, kadınların çoğu zaman benimseyeceği bir bakış açısıdır. Bir durumda "tasvip edilemez" dediklerinde, karşılarındaki kişinin niyetini ya da davranışını anlamaya çalışarak, empati kurmaya çalışırlar.

Mesela, kadınlar bazen "Tasvip ediyorum ama niye bunu böyle yaptığını anlamıyorum" şeklinde bir yaklaşım sergileyebilirler. Yani, durumu bir çözüm değil, bir ilişki olarak ele alırlar. Kadınların bu empatik bakış açısı, bazen durumu karmaşık hale getirebilir, çünkü çözüm bulmak yerine, duygusal bir bağ kurma sürecine girerler. Ama bence bu da çok değerli bir yaklaşım, değil mi?

Tasvip Edilemez: Hayatın Her Anında Bizi Bekliyor!

Hayatımızda "tasvip edilemez" kelimesini ne kadar sık kullanıyoruz, bir düşünün. Küçük bir olayla karşılaştığınızda, çoğu zaman bir başkasının davranışını ya da seçimini "tasvip etmediğinizi" ifade edersiniz. Peki, bunu dile getirirken ne kadar eğlenceli olabiliyoruz? Eğer biri "Bunu tasvip ediyorum!" dediğinde gülümsüyorsak, "Bunu tasvip edemem!" dediğimizde de aynı şekilde gülüp geçmeliyiz. Zira, bu kelimeyi kullanmak bazen bizi ciddi bir "eleştiri" alanına sokuyor. Ama biz, forumda bunu eğlenceli bir şekilde tartışmak için toplandık!

Gelin, hep birlikte birkaç "tasvip edilemez" durumu paylaşalım. Biri, sinema salonunda telefonla konuşmak mı? Hadi gelin, en komik "tasvip edilemez" anılarını paylaşalım! Bir arkadaşınıza "Tasvip edilemez!" dediğinizde, ne hissettiniz? Yani, "Tasvip edilemez" demek bazen gerçekten hayatı daha renkli hale getirebilir.

Sonuçta: "Tasvip Edilemez" İfadesi Hayatımızın Renkli Yanıdır!

"Tasvip edilemez" demek, aslında bir yerden sonra hayatı daha eğlenceli ve renkli hale getirebilir. Çünkü bu kelime, bizi hem kendimize hem de başkalarına yönelik eleştirilerde bulunmaya teşvik eder. Ama belki de, biraz mizahi bir şekilde bunu kullanmak, hem ilişkilerimizi hem de etkileşimlerimizi daha sağlıklı hale getirebilir. Sonuçta, hepimiz bir şekilde bir şeyleri "tasvip edemeyiz", değil mi?

Peki, sizce "tasvip edilemez" demek gerçekten her zaman negatif bir şey mi? Hadi, bu konuda siz de yorum yapın!