Tarık Papuççuoğlu’ndan ‘Hayat Bilgisi’ itirafı!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Doğma büyüme Samatyalı olan Tarık Papuççuoğlu, “İkinci Bahar’ın çekildiği yerde doğdum. 50 yaşında doğduğum yerde dizi çektim. Diziye daha sonradan girdim ancak benim için epeyce özel bir yeri vardır” dedi.

“30 YIL SANAYİCİLİK VE TİYATROYU BİREBİR ANDA YAPTIM”

Üniversitede, tiyatroyu epey istemesine karşın mimarlık okumayı yeğleyen oyuncu, “niçinini tam bilmiyorum lakin epey derinlerden şöyleki bir şey düşünmüş olabilirim, fazlaca net bir fikir değil bu yalnız. ‘Tiyatroyu nasılsa yaparım, tiyatroyu yapmak için diğer bir meslekte olmak mani teşkil etmez, şayet öbür birinin yanında çalışmıyorsanız. Kendi işinizse siz onu çok organize edersiniz’ diye düşünmüş olabilirim. 30 yıl sanayicilik ve tiyatroyu tıpkı anda yaptım. Vatan borcu dahil bütün topluma karşı vazifelerimi yapmış oldum. Çocuklar büyüdü, evlendi. Artık ısrarla sanayiciliğe devam etme konusu kapandı ve yalnızca oyunculuk kaldı” biçiminde konuştu.

Konservatuvarlı olmadığını, alaylı olduğunu belirten sanatçı, “Yetenek gerekli. Alaylı da olsanız, mektepli de olsanız yetenek olması lazım. Fakat temel oyuncu olma faslı, sahneye çıkıp o ustalarla birlikte pişerek oluyor” sözlerini kullandı.

“ÇIRAK ÜZERE İZLER, USTA OLURSUN”

“Gerçek usta asla bir şey öğretmez” diyen Papuççuoğlu, niçinini ise şu biçimde deklare etti:

O kadar teçhizatlı ve o kadar doludur ki. Ancak seni izler sahnede, göz ucuyla izler ve sana bir şey öğretmek istiyorsa, sana onu hissettirerek yapar ki öğren. Fakat asla hiç bir şey söylemez. Şayet senin çırak olmaya ve oyuncu olmaya niyetin var ise çırak üzere onları izlersin ve bu biçimde da usta olursun büyüyünce. Öğrenmenin sonu yok. Ben hala öğreniyorum.

“DÖRT DÖNEM ÇİM ADAM ÜZERE GEÇTİ”

‘Hayat Bilgisi’nde ‘Amil Bey’ karakterine hayat veren Tarık Papuççuoğlu, “Gani Müjde, ‘Kel Mahmut’u hatırlatan bir tipi arıyorum’ diyerek Hayat Bilgisi dizisindeki rolü teklif etti. ‘O kadar fazlaca saçı dökülmüş oyuncu var ki benim jenerasyondan’ desem de ‘Hayır, vilayetle seni istiyoruz. Lakin kel olacaksın’ dedi. Çabucak ‘Peruk’ dedik lakin bu biçimdeki kameralar ayrıntısı fazlaca okuyordu, peruk olmadı. ‘Kazıyacağız’ dediler. Berbere gittik, bir hoş kazıdılar kafayı. Ben dört sene boyunca bu biçimde gezdim. En komiği de, mayıs ayı gelirdi, dizi tatile girerdi. Yazın tıraş olmaya devam etmiyordum. Brokoli üzere çıkıyor buradan. Çim adam üzere dört dönem geçti” dedi.

Rol arkadaşı Perran Kutman hakkında övgü dolu kelamlar söyleyen oyuncu, “Çocukların sahiden öğretmeniydi. Bütün rollerde onlara fazlaca yardım etti. Hepimiz yardım ettik lakin en epeyce sevgili Perran Kutman dizideki genç oyuncuların ardında durdu” açıklamasını yaptı.