Servet Operasyonu sinemasının galası Antalya’da yapıldı! Renkli kareler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Serik ilçesi Belek turizm merkezinde bulunan Regnum Carya Otelde gerçekleştirilen gala ve sinemanın gösterimine sinemanın imalcisi Zeynep Santıroğlu Sutherland, sinemada rol alan Türk oyuncular Tim Seyfi, Ozan Ayhan, Aksel Üstün, Bestemsu Özdemir, Serik Kaymakamı Cemal Şahin ve Antalya Vilayet Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu ve davetliler katıldı.

‘EN GURUR VERİCİ YANI ANTALYA’DA BU TÜRLÜ BİR SİNEMASI ÇEKMİŞ OLMAMIZ’

13 Ocakta Türkiye’de gösterime girecek olan sinema ile ilgili açıklama yapan Az Celtic Sinema Üretimci ve Şirket sorumlusu Zeynep Santıroğlu Sutherland, “Operation Fortune (Servet Operasyonu) biz Antalya’da çektik. Sinemanın tamamını Antalya’da çektik diyebiliriz. Yalnızca epeyce ufak bir kısmı Katar ve İngiltere’de çekildi. Sineması izleyenler büsbütün bir Antalya sineması izleyecekler. Enteresan bir tesadüfte cereyan ediyor. Sinemanın birinci çekim gününü Regnum Otelde gerçekleştirmiştik. Şu anda bir daha buradayız ve sinemanın sonunu getirmiş oluyoruz. Çok heyecanlıyız. Birinci defa grubumuz ve kastla paylaşacağız. Antalya’dan hayli yardım aldık. Bilhassa resmi kurumlardan valilik, kaymakamlık, belediye, havaalanı, Expo Center olsun, halk olsun herkes fazlaca yardımcı oldu. Kaleiçi’nde epeyce çekimler yaptık. Bizim için hayli keyifli bir müddetçti. Sinemanın direktörü, 2’nci sinemasını çekmek üzere Antalya’ya gelecek. Bu da bizim için ekstra bir memnunluk. Çok heyecanlıyız. Umarım herkes bizim heyecanımızı paylaşır ve sineması beğenir. Sinema 13 Ocak’ta izleyici ile buluşacak. Bizim için epeyce sürükleyici bir iş oldu. En gurur verici yanı Antalya’da bu biçimde bir sineması çekmiş olmamız” dedi.

‘ANTALYA BU ŞEKİL SİNEMA ÇEKİMLERİNE ÇOK UYGUN BİR ŞEHİR’

Filmin oyuncularının neredeyse Antalya’da yaşadığını söz eden Sutherland, “Jason Statham, Huch Grant, Aubrey Plaza, Josh Harnett hepsi Hollywood yıldızları ve Antalya’da bir sürelerini geçirdiler. Ailelerini buraya getirdiler. Kimileri tekrar geldi. Antalya bu stil sinema çekimlerine hayli uygun bir kent. Keşke burada bir sinema stüdyosu olsa daha fazla imkan olsa. Biz sinema üretimcileri daha fazlaca sinema getirsek Antalya’ya. Antalya’nın sinema çekmeye ışığı fazlaca müsait. Havası ve otelleri ile sinema kesimi Antalya’ya fazlaca yakışıyor. Biz Operation Fortune’yi Antalya’da pandemi sırasında çektik. Neredeyse bütün iş yerlerinin kapalı olduğu bir müddetçti. O devirde ekonomik manada da sinemanın Kaleiçi esnafına epeyce büyük katkısı oldu. Bu biçim sinemalar gittikleri yerlere turizm üzere ekonomik katkı sağlıyorlar. Zira her daldan kişi ile çalışma imkanımız oluyor. Sinemadaki sarfiyatlar hayat içerisindeki harcamaların tamamı üzere. Umarım herkes sineması beğenir” diye konuştu.

‘HOLYWOOD OYUNCULARI İLE KARMA SİNEMALAR ÇEKİLMESİNİN ARTIK VAKTİ GELDİ’

Filmi kendisinin de birinci sefer izleyeceğine dikkat çeken oyuncu Tim Seyfi, “Filmi bu gece bende birinci sefer izleyeceğim. Büyük bir heyecan var. Bunu Türkiye ve bütün dünya ile paylaşmakta fazlaca hoş. Bu takım fazlaca harika bir takımdı. Guy Richie benim en sevdiğim direktörlerden birisiydi. bu biçimde bir direktörle bu sinemaya dahil olmak epey hoş. Oyuncuların tamamı inanılmaz sevdiğim oyuncular. Çok keyifli çalıştık. Hoş anılarımız oldu. Olağanda ben sette fazlaca rahat bir oyuncuyum. Direktör Guy Richie olunca epey heyecanlandım. Ancak epeyce samimi biri. Kendisi ile fazlaca uygun anlaştık. Son senelerda birkaç sefer memleketler arası projelerde dahil oldum. Bu oyuncular o kadar mütevaziler ki epey kibarlar. Çay için bile 5 kere rica ederler. Havası olmayan ve profesyonel beşerler. Çok başarılı oyuncular bunu da hak ediyorlar. Hollywood oyuncuları ile karma sinemalar çekilmesinin artık vakti geldi. Bizim yeni kuşak oyuncular epeyce başarılı. 10 yıl evvel fazla görmüyorduk lakin artık milletlerarası standartlara epeyce rahat ulaşıyoruz. Sinemada rol alan Türk oyuncular fazlaca hoş oynuyorlar. Biz epey hoş ilerliyoruz. Antalya artık bir Hollywood olabilir. Denizi var, oteller hoş, beşerler mükemmel. Antalya hayli hoş. Ben yurt haricinde yaşıyorum, Türkiye’de olmak beni her vakit memnun ediyor. Ülkemizin değerini bilelim” dedi.

‘BENİM İÇİN ÇOK FARKLI BİR DENEYİMDİ’

Kendisi için farklı bir tecrübe olduğuna vurgu yapan oyuncu Ozan Ayhan, “Sergi rolünü oynuyorum. Benim için epeyce farklı bir tecrübeydi. Memleketler arası projede olmak. Pandemi devriydi. Bütün takım iç içe çalıştık. Dışarı ile temasımız kopuktu. Çok keyifli ve heyecanlı bir müddetç geçti. Sinema çekimleri sırasında gün içerisinde değiştirmemiz gereken dört maskemiz vardı. Bu dört maskenin de renkleri farklıydı. Makul saatlerde gelip maskelerimizi değiştiriyorlardı. İhtarlar yapılıyordu. Benim için asıl büyük deneyim, Guy Richie ile tanışmak, onunla çalışmak. Jason Statham fazlaca sempatik. Çok enerjik” halinde konuştu.

‘EN SEVDİĞİM DİREKTÖRLE SİNEMA ÇEKMEK BENİM İÇİN HAYAL GİBİYDİ’

En sevdiği direktörle sinema çekmenin kendisi için hayal üzere olduğunu söyleyen oyuncu Aksel Üstün, “Ben yut haricinde doğdum büyüdüm fakat kendimi Türk hissediyorum. Antalya’ya gelmek, en sevdiğim direktörle sinema çekmek benim için hayal üzereydi. Antalya’nın da Hollywood üzere bir yer olabileceğine inanıyorum. Benim için epeyce büyük bir keyifti. Yabancı oyuncular buraya gelip bizim çalıştığımız koşulları görüyorlar. Onlar da şaşırıyor. Biz onlara hayranız onlar da bize. Hayatta paylaşılınca herkes birbirinden bir şeyler öğreniyor. Yabancı oyuncularla çalışmak hayli hoş bir his. Birebir sette bir ortada olunca evvel hayal üzere geliyor daha sonra unutuyorsun. O da tıpkı senin üzere çalışıyor. Onlarla birlikte çalışmak güya Türk ulusal grup ile Brezilya yahut Arjantin ile oynayacak üzere beraberydik. Hepimiz kardeş üzere hoş vakit geçirdik. Oyunda Jason Statham özel bir casus rolünde bir şeyin peşinde ve yakalamaya çalışıyor, bende onun rakip casus poziyonundayım” dedi.