Selçuk Ural: Bergen’in yüzüne kezzap atılmasaydı ismi geçmezdi!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Başrolünü Farah Zeynep Abdullah’ın üstlendiği, direktör koltuğunda Mehmet Binay ve Caner Alper’in oturduğu, eski eşi Halis Hür tarafınca öldürülen ‘Acıların hanımı’ lakaplı ünlü sanatçı Belgin Sarılmışer’in hayat kıssasını anlatan ‘Bergen’ sinemasına sinemaseverler büyük ilgi gösterdi. İmal, 17 günde 4 milyon 94 bin 43 izleyiciye ulaştı.

Elinden geleni yaptıBergen’in tabibinden açıklama: Gelecekten ümidini kesmemişti!Haberi Görüntüle

“ŞİDDETİ BU KADAR YAKINDAN TANIMAMIŞTIM”
Sanatkarın müziklerinde kendi sesi kullanılmamış, modülleri Farah Zeynep Abdullah seslendirmişti. Kimi sanatkarlar tarafınca bu durum tenkit konusu olmuştu. Abdullah, fazlaca konuşulan sinema hakkında, “Şiddeti hiç bu kadar yakından görmemiş, tanımamıştım. Zira fizikî şiddet tespiti kolay olabiliyor. Şiddeti ele alış biçimimiz bu süreçte beni heyecanlandırdı açıkçası. Sinemada epeyce fazla şiddet göstermiyoruz ancak göstermekten çok hissediliyor” açıklamasını yapmıştı.

Adana’da gösterimi yasaklandı‘Bergen’ sineması Kozan’da gösterime girmeyecek! Belediye liderinden açıklamaHaberi Görüntüle

“YAŞADIĞI ACILARIN TANIMI YOK”
Kendisini en çok senaryonun cezbettiğini belirten oyuncu, “Bir bayan anlatıyoruz. hiç bir insan birkaç tamlamayla anlatılamaz. Beni cezbeden senaryo oldu. Daha objektif, ne olursa olsun kuvvetli tarafınca bakılması. Zira yaşadığı acıların tanımı yok. Bergen üzere epeyce tanınan bir insanı canlandırmak büyük bir sorumluluk üzere algılanabiliyor. Benim için senaryoda yazan kıymetli. Ben senaryoda yazılan kıza odaklandım. Bergen’in müziklerini referans alarak, elimden geleni yapmaya çalıştım” biçiminde konuşmuştu.

“TÜRKİYE’DE ŞÖHRET SKANDAL ÜZERİNE KURULMUŞ”
Bergen sineması ile ilgili tartışmalara Selçuk Ural da dahil oldu. Evvelki gün Akmerkez’de görüntülenen sanatçı, bir periyoda damga vuran Bergen’in hayatının sinema yapılmasını gerçek bulmadığını söylemiş oldu.

Ural, “Bergen’in bir tane müziğini sorsam söyleyebilir misiniz? Pekala Barış Manço’nun, Cem Karaca’nın kaç müziğini söylersiniz? Onların sineması yapılmadı. Türkiye’de şöhret skandal üstüne kurulmuş. Bir Barış Manço’nun, Tanju Okan’ın sineması yapılmıyor. Bunlar yüzlerce müzik üreten beşerler. Ancak Bergen’in sineması yapılıyor” yorumunda bulundu.

“ACILARI SEVİYORUZ”
Selçuk Ural, “Bir Cem Karaca sineması yapın. Filozof bunlar. Bergen’in yüzüne kezzap atılmasaydı ismi geçmezdi. Acıları seviyoruz. Bergen’in sineması yapıldı, Müslüm Gürses’in sineması yapıldı. Niçin Barış Manço’nun, Tanju Okan’ın, Cem Karaca’nın daha nicelerinin sineması yapılmadı? Bir adedinin 10 tane albümü var, bir adedinin 110 tane albümü var. Ben şahsen 37 tane 45’lik 9-10 tane longplay, 10 tane kaset, 10 tane CD’si olan adamım. Benim de sinemam yapılmayacak. Çıkıp şurada külotla bir gün koşarsam sonraki gün gündem değişir ve benim de sinemamı yaparlar. Gerçekler maalesef bunlar. Adam ‘Uzaya gittim’ dedi, bir anda şöhret oldu. Bu ülkede sanatçı olmayacaksın” halinde konuştu.

Dinleyenleri ‘kıro’ ilan etmiştiHakan Ural’dan ‘Ülkemizin yüzde 90’ı kıro’ diyen Selçuk Ural’a reaksiyonHaberi Görüntüle