Scarlet Johansson: Her vakit dilek objesi hanımı oynadım, bunun için yetiştirildim!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2017 yılında boşandığı Romain Dauriac’tan Rose Dorothy isminde bir kızı ve 2020 yılında evlendiği Colin Jost’tan Cosmo isminde bir oğlu olan ünlü yıldız Scarlett Johansson, geçtiğimiz aylarda Dax Shepard’ın podcast’i ‘Armchair Expert’e katılarak; kesimdeki insanların onu olduğundan daha ‘yaşlı’ gördüğünü, bu yüzden istediği rolleri alamadığını ve ‘cinselleştirildiğini’ açıklamıştı:

Objeleştirildiğimi hissettim, istediğim roller için teklif alamıyordum. Kendi kendime ‘Sanırım beşerler benim 40 yaşında olduğumu düşünüyor’ dediğimi hatırlıyorum. Mesleğimin başlarında herkes benim daha yaşlı olduğumu ve uzun müddettir oyunculuk yaptığımı düşündüğü için cinselleştirildim.

“İNSANLAR ÇOK DAHA DİNAMİK”

DailyMail’de yer alan habere bakılırsa 38 yaşındaki aktris, kesimdeki işlerin daha uyguna hakikat değişiyor üzere göründüğünü de belirterek; “Şimdi 20’li yaşlarında genç oyuncular görüyorum, farklı rolleri üstlenmelerine müsaade veriliyormuş üzere. Artık farklı bir zamandayız, her neyse ki şimdilerde oyuncular kategorileştirilmiyor. Beşerler fazlaca daha dinamik” biçiminde konuşmuştu.

“HER VAKİT ‘DİĞER BAYAN’I OYNUYORDUM”

Gündem olan açıklamalarının akabinde geçtiğimiz günlerde iHeartRadio’nun ‘Table for Two’ isimli podcast programına katılan ünlü isim, eski menajerlik grubunun oyunculuk mesleğinin başında kendisini ‘sarışın bomba’ rollerini üstlenmesi için yetiştirdiğini fark ettiğini deklare etti.

Pagesix’te yer alan habere göre; Johansson, gençlik senelerında kendi bayanlığını bulmaya başladığını ve cinselliğini keşfetmeye başladığı devirde bir şeyleri anladığını söyleyen oyuncu, şu tabirleri kullandı:

Bir bakıma ‘sarışın bomba’ tiplemesinde bir aktris olmak için yetiştiriliyordum. Her vakit ‘diğer hanımı’ ve istek objesini oynuyordum ve birden kendimi bu yerde köşeye sıkışmış buldum; güya oradan çıkamıyordum.

“HEMEN TÜKENECEK TÜRDEN”

Johansson, dış görünüşüne odaklanan rolleri seçmenin kısa bir ömrü olduğunu acilen fark ettiğini de belirterek; “Bu durumdaki birinin karşısına oturup ‘Bu işe yarıyor, niye değiştirmek isteyesin ki?’ demek kolay olurdu. Ancak bence bu cins roller parlak fakat çabucak yanıp, tükenecek cinsten. daha sonrasında bunun ötesine geçmek için fazla fırsatınız olmayacak ve ben de yalnızca fazlaca çabuk tükeniyormuşum üzere hissettim” diye konuştu.

Marvel Evreni’nde canlandırdığı ‘Black Widow’ karakteri ile farklı bir rol yakalayan ve ‘sarışın bomba’ tiplemesinden çıkma bahtı bulan Johansson, “İkinci ‘Iron Man’ sinemasında çalışmak için inanılmaz bir fırsat yakaladım, ki bu biçimdelar bu rol fazlaca az gelişmiş ve çok cinselleştirilmişti” dedi. Hoş oyuncu, daha sonrasında karakteri değiştirmek için direktör Jon Favreau ve Marvel stüdyoları lideri Kevin Feige ile birlikte çalıştığını da ekledi.

MARVEL’A VEDA ETTİ

Scarlett Johansson sinema mesleğine 1994 yılı üretimi ‘North’ sineması ile başladı. O senelerda ‘Home Alone 3’, ‘Little Girl’, ‘Manny & Lo’, ‘If Lucy Fell’ üzere biroldukca sinemada rol aldı. 1998 yılında Robert Redford ve Kristin Scott Thomas ile bir arada kamera karşısına geçtiği ‘The Horse Whisperer’ sineması, ve 2001 yılı üretimi ‘Ghost World’ sineması ile birlikte ismini geniş kitlelere duyurdu.

2005 yılında Ewan McGregor ile birlikte bir Michael Bay sineması olan ‘The Island’ isimli üretimde rol aldı. Birebir sene Woody Allen’ın yönettiği ‘Match Point’ sinemasında yer aldı ve bu sinemadaki rolü ile Altın Küre’ye En Uygun Yardımcı oyuncu kolunda aday gösterildi.

Ünlü isim, 2010 yılında ise Jon Favreau tarafınca yönetilen ‘Iron Man’ 2 sinemasında birinci kere Natasha Romanoff rolünü oynadı. Johansson, 2021 yılında Temmuz ayında ‘Black Widow’ solo sineması ile Marvel Evreni’ne veda etti.