Santimin anlamı nedir ?

DeSouza

New member
Santimin Anlam Nedir?

Santim, bir olcum birimidir. Bir santimetre (cm) s biriminde 1/100 metre olarak olculur ve ozellikle birimler sistemine gore olcum yaplyorsa kullanlan bir olcumdur. Ingiliz sisteminde, bu birim milimetre olarak tabir edilir.

Santimin Tarihcesi

Santimin tarihi, olcum birimlerinin tarihcesine dayanmaktadr. Olcum birimleri, insanlarn cogu zaman onemli olan seyleri olcme ve olculebilir sekilde acklamaya calsmak icin kullandgn olcum birimleridir. Santim, olcum birimlerinin tarihcesinde eski zamanlardan beri bilinen bir birimdir.

Santimin Kullanm

Santimler, uzunluk veya mesafe olcmek icin kullanlr. Santimler, mesafe veya uzunluk olcumlerinde ozellikle, bir olcum sisteminde cok kucuk mesafelerin olcumunde kullanlr. Metre ve santimler, araba lastigi olcumlerinde, cogu zaman kullanlan olcum birimleridir. Ayrca, santimler kumas olcumleri icin de kullanlr.

Santimin Olcum Birimindeki Onemi

Santimler, olcum sistemlerinde onemli bir yere sahiptir. Cunku olcum sisteminde kucuk mesafeler olcumunde, santimler cok kullansldr. Mesela, metre ile olculen bir mesafe, santimlerle daha dogru bir sekilde olculur. Bu nedenle, santim olcumu, birimler sisteminde cok onemlidir.

Santimin anlam, bir olcum birimidir. Santimler, uzunluk veya mesafe olcmek icin kullanlr ve ozellikle birimler sisteminde olcum yaplyorsa, cok kucuk mesafelerin olcumunde kullanlr. Santimler, olcum sisteminde onemli bir yere sahiptir, cunku olcum sisteminde kucuk mesafelerin olcumunde kullansldr.