Oscar’a damga vuran ‘tokat’ skandalı daha sonrası Jada Pinkett Smith’ten birinci açıklama!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
94. Oscar Mükafatları, geçtiğimiz gece Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen merasimle sahiplerini buldu. 2022 Oscar Mükafatları Töreni’nde ödüllerden ve ödül alanlardan epey, oyuncu Will Smith’in sahneye çıkarak komedyen Chris Rock’a tokat atması konuşuldu.

Komedyen Chris Rock’a, eşi Jada Pinkett Smith’in ‘alopesi’ hastalığı niçiniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapması üzerine sahneye çıkarak tokat atan Will Smith, yerine dönünce de sahneye hakikat; “Karımın ismini ağzına alma” diye bağırmış ve Rock’un açıklama yapma teşebbüsünü engelleyerek birebir sözleri daha sert bir biçimde yenidenlamıştı.

GÖZYAŞLARIYLA ÖZÜR DİLEDİ
53 yaşındaki oyuncu, mükafatını almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve Akademi’den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu hoş bir an” demişti. Smith’in tokat attığı Chris Rock’tan özür dilememesi dikkat çekmişti.

‘King Richard’ sinemasındaki rolüyle ‘En Düzgün Erkek Oyuncu’ mükafatına layık görülen Will Smith’in Chris Rock’a attığı tokada ünlülerden reaksiyon gelmiş ve akabinde Akademi’nin Twitter sayfasında yapılan paylaşımda şiddetin hiç bir biçimde güzel görülmeyeceği belirtilmişti.

OSCAR MÜKAFATI GERİ ALINIR MI?
Bunun üzerine ünlü ismin mükafatın geri alınıp alınmayacağı merak konusu olmuştu. Hususla ilgili CNN Türk canlı yayınında konuşan Yunus Emre Erdölen, “Akademi şiddeti kınayan bir tweet attı, lakin Will Smith’i kınamadı. Bir kesim şiddetin karşısında dururken, bir kısım da Smith’i destekledi. ‘Ödül geri alınsın’ talepleri var fakat bu tek ses değil. O niçinle olur mu bilemiyorum” demişti.

“SINIRI AŞTIM VE HATALIYDIM”
Tüm bu yaşananların akabinde sessizliğini bozan Smith toplumsal medya hesabından özür bildirisi paylaşmış ve “Şiddet her tipi zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir modülü lakin Jada’nın sıhhat durumuyla ilgili bir espri bana epey fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Hududu aştım ve kusurluydum. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı” sözlerini kullanmıştı.

JADA SESSİZLİĞİNİ BOZDU
Bugüne kadar sessizliğini koruyan Jada Pinkett Smith’ten de hususla ilgili birinci açıklama geldi. Instagram hesabından bir paylaşım yapan ünlü isim, “Bu bir güzelleşme mevsimi ve ben de bunun için buradayım” notunu yazarak eşine takviyesini gösterdi.

HASTALIK niçinİYLE SAÇLARINI KAZITTI
Jada Pinkett Smith, saçkıran hastalığı niçiniyle başını kazıtmıştı. Chris Rock da merasimde daha evvel Demi Moore’un başını kazıtarak rol aldığı “GI Jane” sinemasına atıfta bulunarak “Jada seni seviyorum, ‘GI Jane 2’ yakında, sabırsızlıkla bekliyorum” demişti. Espriye evvel gülen Will Smith, eşinin moralinin bozulduğunu anlayınca kendini sahneye atmıştı.