Nükhet Duru’dan Gülşen’e destek! ‘Kimseyi ilgilendirmez’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Şarkıcı Gülşen, son periyotta tercih ettiği sahne kıyafetleriyle ilgili hem meslektaşları tıpkı vakitte birtakım toplumsal medya kullanıcıları tarafınca eleştirilmişti. İzzet Yıldızhan, Gülşen ve Hadise’nin sahne kostümlerinin fazlaca konuşulmasıyla ilgili soru yöneltilince, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Türkücü, şu biçimde konuşmuştu:

Her sanatkarın ömür biçimi var hürmet duyarım lakin şu da bilinmeli ki burası Türkiye! Herkes bu topluma nazaran yaşamalı. Külotla da çıkmasınlar bir zahmet. Ben demiyorum ki peçe ile çıksın. Ancak sahne adabı denilen bir şey var. Herkes ekranları başında çocuğuyla bir arada izliyor bu sahneleri. Ben ekranlarda bu biçimde şeyler görmek istemiyorum. Biz nispeten de olsa örf adetlerimize dikkat ediyoruz. Ve dikkat de etmeliyiz.

Yıldızhan’ın bu kelamları, bazıları tarafınca reaksiyon alırken, bazıları tarafınca da gerçek bulunmuş; sahne kostümleri tartışmasına biroldukca ünlü dahil olmuştu. Bunların üzerine çıkan Eşi Ozan Çolakoğlu’ndan boşanacağına dair haberleri yalanlayan Gülşen, kendisine gelen yansılara de karşılık vermişti.

“HİÇBİR SIFATIN KÖLESİ DEĞİLİM”

45 yaşındaki ünlü isim, toplumsal medya hesabından uzun bir açıklama yayınlamış ve “Evet, ben bir anne babanın kızı, evet bir erkeğin eşi ve bir yavrunun annesiyim. Babasının kızı, bir erkeğin karısı, bir çocuğun annesi olmaktan öte ben aklı ve düşünme yeteneği olan, özgür iradeye sahip bir beşerim. Bu sıfatlardan fazlasıyım. hiç bir sıfatın kölesi değilim. Kimseye ilişkin değilim. Ben kendimim. Kendime aitim” diye yazmıştı.

“HAYATIM BAHÇEYDİ, ÇİÇEKTİ”

Tüm bunların akabinde Gülşen’in meslektaşı, ünlü sanatçı Nükhet Duru Nişantaşı’nda yemek yediği restoran çıkışı objektiflere yansıdı. Basın mensuplarıyla konuşan Duru, yazı Bodrum’daki bahçesinde çiçek ve saksılarıyla geçirdiğini söyleyerek; “Şimdi Bodrum’a gidiyorum. Orada hayatım bahçeydi, çiçekti, saksıydı… Yani sükunet istiyor insan bir süre daha sonra” tabirlerini kullandı.

“İNSANLAR ÖNLEMLİ DAVRANMAK ZORUNDA”

68 yaşındaki müzikçi, Bodrum’un son senelerda değerli şezlong meblağları ve restoranlarda ödenen astronomik hesaplar niçiniyle eleştirilmesiyle ilgili soruya, “Sokağa hayli fazla çıkmıyorum sahneye çıkmak hariç, doğal yalnızca Bodrum değil her yer epeyce değerli oldu. Beşerler daha dikkatli, önlemli davranmak zorunda. İnşallah bunula da baş edeceğiz” diye yanıt verdi.

“HERKES KENDİ İSTEDİĞİNİ YAPMAKTA SERBEST”

Nükhet Duru, gazetecilerin soruları üzerine sahne kostümleri niçiniyle eleştirilen Gülşen’e dayanak vererek şöyleki konuştu:

Her şeyin bir niçini vardır, her şeyin bir kararı vardır; herkes kendi istediğini yapmakta hür. Bunu adap yahut adapsızlıkla ilgisi olduğunu sanmıyorum, kimseyi ilgilendirmez. Ben beğendiğim elbiseyi giyerim. O kadar ince ve müstehcen olmayan dekolteler giyiyor ki, o kadar ince bedeni var ki ‘Ooovvv nasıl yaptı!’ falan diyemezsiniz, fakat ben onun fiziğinden epey müziğiyle ilgileniyorum.