Müfit Can Saçıntı: Türk insanları ayrılmayı başaramıyor!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Oyuncu ve Senarist Müfit Can Saçıntı, evvelki haftalarda 2000 yılında evlendiği eşi Çiğdem Saçıntı ile boşanmıştı. 2005’te kızları Duru’yu kucaklarına alan çift, beş yıl evvel boşanma sonucu almış, lakin kızlarının büyümesini bekleyerek, bu sonucu ertelemişti.

22 yıl boyunca gözlerden uzak bir evlilik yaşayan çift, boşanmanın akabinde adliyeden ayrılarak birlikte yemeğe çıkmıştı. TV8’de ekranlara gelen ‘2. Sayfa’ programına açıklama yapan oyuncu, “Dostça boşandık” açıklamasında bulunmuştu.

SİNEMANIN ‘EN İYİLERİ’ AÇIKLANDI
Sinema Müellifleri Derneği üyelerinin oylarıyla belirlenen 2021 yılı Türkiye Sineması’nın ‘En İyileri’, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Konutu’nda yapılan ve Şebnem Yiğit’in sunuculuğunda gerçekleşen ödül merasiminde belirtildi.

Ödül vermek için merasime katılan isimlerden ‘Çocuklar Duymasın’ dizisi ve ‘Mandıra Filozofu’ sineması üzere projelerle tanınan 53 yaşındaki Müfit Can Saçıntı, SİYAD’ın 54’cü en kısa sinema mükafatını verdi.

Müfit Can Saçıntı 100 bin TL harcadıBin lira hasılat yaptı!Haberi Görüntüle

“EN GÜZEL SİNEMA BİTMİŞ FİLMDİR”
Gece daha sonrası basın mensupları ile bir ortaya gelen ünlü oyuncu, “En güzel filim bitmiş filimdir” biçiminde konuşarak, “Bu ortalar ödül almıyorum, ödül veriyorum. Sinema Muharrirleri mükafatını almak arkadaşlar için büyük bir gurur olsa gerek. Ben de zevkle, gurur duyarak kısa sinema mükafatını verdim” tabirlerini kullandı.

Saçıntı, Mandıra Filozofu, performansı ile hala güzel reaksiyonlar aldığını da lisana getirdi. Müfit Can Saçıntı, geçtiğimiz haftalarda eşi Çiğdem Saçıntı ile boşanmalarıyla ilgili sorulara cevap verdi.

“İNSANLAR İNANMAK İSTEMİYOR”
Ünlü isim, “Dostça boşandık, lakin beşerler inanmak istemiyor. Şöyle bir tespitim var, Türk insanları her şeyi başarıyor fakat ayrılmayı başaramıyor. Evlilik kolay bir şey değil, 22 yıl evli kaldık. Bir bankada 20 yıl geçtikten daha sonra emekli oluyorsun, bence evlilikte de emeklilik olması lazım. Lakin birbirimizin kalbini kırmadan, dostça ayrıldık” dedi.

İSYAN ETTİ
Öte yandan yaz aylarında Muğla’nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında ‘Mandıra Filozofu’ sinemasının de çekildiği Çökertme Koyu ziyan görmüştü. Sinemanın hem direktörü birebir vakitte başrol oyuncusu Müfit Can Saçıntı ise, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımla adeta bu duruma isyan etmişti.

Rasim Öztekin’in duygulandıran anısı!‘Öldüğün vakit usta olursun’Haberi Görüntüle

Saçıntı, yaptığı paylaşımda; vefat eden partnerini de anarak “Rasim Abi öldü. Mandıra Filozofu’nun kulübesi yandı, kül oldu. Sırada ne var hayat?” tabirlerini kullanmıştı.

Müfit Can Saçıntı ile başrolü paylaşan Rasim Öztekin, geçirdiği kalp krizi daha sonrası 8 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti.