Mabel Matiz gerçek adı nedir

DeSouza

New member
Mabel Matiz: Kimdir ve Gerçek Adı

Mabel Matiz, geniş kitleler tarafından çok sevilen ve çok sayıda dinleyiciye hitap eden bir Türk müzik sanatçısıdır. Yıllardır sahne performansı, sözleri, parçaları ve özgün tarzı ile bu alanda öncü ve önde gelen isimlerden biri olarak kabul edilmektedir. Mabel Matiz'in gerçek adı ise Ahmet Can Çolakoğlu'dur.

Ahmet Can Çolakoğlu'nun Müzik Geçmişi

Ahmet Can Çolakoğlu, müzik dünyasına 2013 yılında kendi ismiyle yayınladığı albümle adım attı. Farklı tarzlarda şarkıların bulunduğu albümünün müzik prodüksiyonuna deneyimli bir isim olan Özgür Buğra Akyürek imzasını attı. Ardından, 2014 yılında "Geceler" adıyla çıkardığı ikinci albümüne imza attı. Bu albüm kısa sürede müzik dünyasındaki önemli isimlerin sevgi ve beğenisini kazandı.

Mabel Matiz'in Popüler Şarkıları

Mabel Matiz, aralarında "Aşkı Bulamam Ben", "Salla", "Gel Bana", "Sen Mutlu Ol", "Bir Kadın Çizeceksin", "Gelecek Var Ya", "Geceler" ve "Yalanmış" gibi çok sevilen şarkılarının yer aldığı çok sayıda hit şarkıyı dinleyicileri ile paylaşmıştır. Bu şarkıların her birisi, Mabel Matiz'in sözleri ve müziğinin karışımı ile çok özel ve özgün bir tarza sahiptir.

Mabel Matiz'in Hayatı ve İlgili Ödülleri

Mabel Matiz, 1993 yılında İstanbul'da doğdu. Güzel sanatlar bölümünde lisans düzeyinde eğitim aldı. Mabel Matiz, sahne performansları ve şarkıları ile çok sayıda ödülün sahibi oldu. Bu ödüller arasında, 2016 Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Pop Sanatçısı" ve 2017 Ozan Doğulu Müzik Ödülleri'nde "En İyi Pop Sanatçısı" ödülleri yer almaktadır.

Mabel Matiz, Türkiye'de ve dünyada popülerlik kazanmış ve kendisinden çokça bahsedilen bir sanatçıdır. Müzik kariyeri ile, gerçek adı Ahmet Can Çolakoğlu olan Mabel Matiz'in adı, Türk müzik dünyasında önemli bir yer edinmiştir.