Linkedin Bağlantı Isteği Nasıl Geri Çekilir ?

Samuag

New member
LinkedIn Bağlantı İsteği Nasıl Geri Çekilir?

LinkedIn, profesyonel ağınızı genişletmek için mükemmel bir platform olsa da, bazen istenmeyen bağlantı istekleri alabilirsiniz. Bu durumda, isteği geri çekmek isteyebilirsiniz. Neyse ki, LinkedIn size bağlantı isteğini geri çekme olanağı sunar. İşte adım adım nasıl yapılacağına dair kılavuz:

[1] **LinkedIn'e Giriş Yapın:**

İlk adım olarak, LinkedIn hesabınıza giriş yapın. Tarayıcınızın adres çubuğuna www.linkedin.com yazarak veya LinkedIn mobil uygulamasını kullanarak hesabınıza erişebilirsiniz.

[2] **Bağlantı İsteklerinizi Kontrol Edin:**

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşede bulunan "Ben" sekmesine tıklayın ve açılır menüden "Bağlantı İstekleri" seçeneğine gidin. Burada, aldığınız tüm bağlantı isteklerini görebilirsiniz.

[3] **İstekleri İnceleyin:**

Bağlantı isteklerinizi görüntüledikten sonra, geri çekmek istediğiniz isteği bulun. İstek gönderenin adına veya profiline tıklayarak ayrıntıları kontrol edebilirsiniz.

[4] **Bağlantı İsteğini Geri Çekme:**

Bağlantı isteğini geri çekmek için, istek gönderenin profiline gidin ve profil sayfasının sağ üst köşesindeki üç noktalı menüyü bulun. Bu menüyü tıkladıktan sonra, açılan seçenekler arasında "Bağlantı İsteğini Geri Çek" seçeneğini bulacaksınız. Buna tıklayarak isteği geri çekebilirsiniz.

[5] **Onaylayın ve Tamamlayın:**

Bağlantı isteğini geri çekmek istediğinize emin olduğunuzda, ilgili seçeneği seçin. Ardından, işlemi onaylamak için çıkan pencerede "Evet" veya "Onayla" seçeneğine tıklayın. Bu işlem, bağlantı isteğinin karşı tarafa gönderilmemiş olduğunu ve geri çekildiğini belirtecek.

[6] **Başarılı Olup Olmadığını Kontrol Edin:**

Bağlantı isteğini geri çektikten sonra, profil sayfasını yenileyerek veya başka bir sayfaya gidip geri dönerek işlemin başarıyla tamamlandığını kontrol edebilirsiniz. İsteğin artık "Bağlantı İstekleri" listesinde görünmemesi gerektiğini unutmayın.

Diğer Yöntemler ve İpuçları

- **Hesap Ayarlarınızı Kontrol Edin:** Bazı durumlarda, bağlantı isteğini geri çekme seçeneği profil sayfasında görünmeyebilir. Bu durumda, hesap ayarlarınızı kontrol ederek daha fazla seçenek bulabilirsiniz.

- **İstenmeyen Bağlantı İsteklerini Engelleme:** Sürekli olarak istenmeyen bağlantı istekleri alıyorsanız, profilinizi gizlemek veya bu kişileri engellemek gibi adımlar atabilirsiniz. Bu, istenmeyen iletişimi azaltmanıza yardımcı olabilir.

- **Dikkatli Olun ve Duyarlı Olun:** Bağlantı isteklerini geri çekerken, karşı tarafa saygılı ve nazik bir dil kullanmaya özen gösterin. Profesyonel ağınızı genişletmek önemlidir, ancak iletişim tarzınızın profesyonellikten uzaklaşmamasına dikkat edin.

Bağlantı isteğini geri çekme işlemi genellikle hızlı ve kolaydır. Ancak, her zaman işlemi doğru şekilde yapmak ve karşı tarafa saygılı davranmak önemlidir. Umarım bu kılavuz, LinkedIn'de bağlantı isteğini geri çekme konusunda size yardımcı olur.