Kısa Kısa Cadde

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Alışveriş turunda

Kaya Çilingiroğlu, evvelki gün oğlu Hüseyin Çilingiroğlu’yla Etiler’de alışverişe çıktı. Yorumcunun 16 yaşındaki oğlunun kendi uzunluğunu geçtiği görüldü.

ROMANTİZM FIRTINASI

Çağlar Ökten, sahne aldığı yerde eşi Seda Sayan ile romantizm fırtınası estirdi

Çağlar Ökten, Bodrum Turgutreis’teki Rammos Hotel’in sahnesi Rios’ta çıktı. Müziklerini eşi için dediğini belirten Ökten, Seda Sayan’la tanışma kıssasını anlattı. Ökten, “Bir konserinde vokal yapmam istendi. Prova için gittiğimde elim ayağım titredi. Şarkıyı gözlerinin içine bakarak söylemiş oldum” diyerek, ‘Dünyadan Uzak’ kesimini seslendirdi.

Açılışa ünlü akını!

Başakşehir Alda Restaurant’ın açılışına ünlüler akın etti. Aktifliğe Mehmet Ali Erbil, Turgay Tanülkü , Wilma Elles, Ebru Destan, İstek Yanardağ, Nuri Alço, Hakan Ural, Coşkun Gögen, Tolga Şanlı ve Selahattin Taşdöğen katıldı.

Gün sayıyor

Ercan Ahi, kısa bir süre daha sonra yayınlayacağı çıkış müziği ‘Lady Şans’a klip çekti. Kelamı ve müziği Ahi’ye ilişkin projenin aranjesini El Yaso üstlendi. Klibin direktörlüğünü ise Mesmo Salur yaptı.

Evlendiler

Sevda Dalgıç, evvelki akşam Güvenç Makina İdare Konseyi Lideri Dilge Buyruk Güvenç’le Baltalimanı Portaxe’te evlendi. Gelin arabasının arazi aracı bulunmasına Güvenç, “Biraz ekstrem sporlarını seviyorum. Kardeşimin özel bir grubu var. Sevda hayli istediği için onlar da sağ olsun bize jest yaptılar” formunda konuştu. Düğüne, Bülent Çetinaslan, Temmuz Karikutal ve Engin Yavaş da katılarak, Dalgıç’ı yalnız bırakmadı.

Duası kabul oldu

Buray, 14. Vize Kültür Sanat Festivali’nin açılış konserinde izleyici karşısına çıktı. Sağanak niçiniyle bir gün gecikmeli gerçekleşen aktiflik için, “Bir orta odamda ‘Allah’ım ne olur yağmur dinsin. En azından alandaki beşerler ıslanmasınlar. Kelam veriyorum ben burada kalacağım ve bu konseri yapacağım’ diye dua bile ettim” dedi.

Memleketinde sahne aldı

Atiye, memleketi Hatay’da EXPO’21 etkinliklerinde sahne aldı. Müzikçi, “Memleketimde olmaktan fazlaca memnunum. Pandemiden daha sonra birinci sefer geldim. Bu gece bol ölçüde dans edip müzik söyleyeceğiz” diye konuştu. Atiye, gecede fenomen yapıtlarını seslendirdi.

Sezonu kapattı

Ayta Sözeri, Bodrum Üzüm Kızı’nda izleyici karşısına çıktı. Müzikçi, “Bu gece ben yaz dönemini kapatıyorum. Gülse Birsel’le bir sinemaya başlıyoruz. Eylül ayında çekimlerimiz olacağı için sahnelere orta vermek zorunda kalacağım” formunda konuştu.

?

‘Şarkı söylemeyi seviyorum’

Emre Kınay, Watergarden İstanbul’da konser verdi.

Kınay, “Oyunculuğu mu, yoksa müzik söylemeyi mi daha fazlaca seviyorsunuz?” sorusuna, “Oyunculuk farklı bir olay. Müzik söylemeyi seviyorum. Okurken beni dinlemeye gelenlerin sevincini de görür görmez başka keyifli oluyorum. İkisini de severek yapıyorum” karşılığını verdi.

Domates gribi salgını

Kerala bölgesinde, 2022 yılı mayıs ayında beş yaş altında görülen ve süratle artan viral bir hastalık tespit edilmiştir. Bedendeki kızarıklıklar ve ateş yüksekliği ile seyreden hastalığa, her niçinse grip virüsü (influenza) etken olmamasına karşın ateş yüksekliği, kas ağrısı ve benzeri gribal semptomların olması niçiniyle domates gribi isimlendirmesi yapılmıştır. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Servet Öztürk, mevzuyla ilgili, “Hastalığın tüm dünyada yaygın olan öbür bir viral enfeksiyon olan el-ayak-ağız hastalığının bir varyantı olduğu düşünülmektedir. Biroldukca enfeksiyondan korunmanın en değerli yolu şahsi hijyen kurallarına uymak, kalabalık havalandırması âlâ olmayan yerlerde bulunmamaktır” dedi.

Kilo değil miyom olabilir!

Kadınların çoklukla karında meydana gelen şişlikleri kilo aldığını düşünerek ihmal ettiğini belirten Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Selahattin Kumru, bu şişliğin miyom kaynaklı olabileceğini söylemiş oldu. Kumru, en sık görülen bayan hastalığı olan miyomların tedavisinin kolay olduğunu söz etti. Kumru, kanama, kasık ağrısı, kısırlık ve gebelik kaybına niye olabilen, miyom üzere görünen birtakım rahim tümörlerinin ender de olsa kanser hücresi taşıyabileceğini belirtti. İHA

DİŞ AĞRISIYLA BAŞA ÇIKIN!

Uzmanlar sıradan diş ağrılarının değerli hastalıkların habercisi olabileceğine dikkat çekerek, ağrıdan kurtulmanın yollarını sıraladı

Diş üzerinde yahut etrafında hissedilen rahatsızlık diş ağrısı olarak tanımlanıyor. Bu durumun ekseriyetle bir diş yahut diş eti sorununun habercisi olabileceği için şuurlu olunması gerektiğini söyleyen Diş Doktoru İstek Tekkeli, yavaşça seviyedeki diş ağrısından kurtulmanın yollarını sıraladı:

Tuzlu su gargarası: Doğal bir dezenfektan olup hem de diş ortalarında bulunan besin artıklarının da temizlenmesine yardımcı olur.

Soğuk uygulamalar: Özellikle altta yatan sebebin travma olduğu hallerde tesirli bir yaklaşım olabilir.

Sarımsak: Diş üzerinde plak oluşumuna niye olan ziyanlı bakterilerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

Karanfil: İçeriğindeki yağ, ağrı hissinin denetiminde ve o bölgedeki inflamasyonun azalmasına katkı sağlayabilir.

Kekik: Yağı su ile seyreltilerek bir pamuk vasıtasıyla etkilenen bölgeye uygulanır.

Ekran bağımlılığına karşı 7 öneri!

Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Hepsen Mine Serin, çocuklarda ekran bağımlılığına karşı ailelere şu tekliflerde bulundu:

1 Çocukların ekran kullanım mühleti, içeriği, vakti ve yerini kurallara bağlayın.

2 İki yaşından küçük çocukları katiyetle ekrandan uzak tutun. Ellerine mutlaka cep telefonu, tablet vermeyin.

3 Yemek sırasında ve uyumadan evvelki bir saat ekran kullanmasına müsaade vermeyin.

4 Çocukla vakit geçirilirken art planda televizyon çalışmamasına dikkat edin.

5 Sağlıklı gelişimi için gerekli olan uyku tertibi ve fizikî aktivitelere kıymet verin.

6 Tehlikeli ya da uygunsuz içerikli web sitelerine erişimi engellemek için gerekli tedbirleri alın.

7 Ekran ve internet kullanması ile ilgili alınacak tedbirlerin sebebini çocuğunuza anlatıp, iş birliği yapın.

Zencefilin yararları

Ana vatanı Güney Çin olan zencefil bir fazlaca hastalığın şifası… Hazımsızlıktan, soğuk algınlığına şifa veren zencefilin faydaları şunlardır:

Sindirimi kolaylaşyırma,

Gaz oluşumunu tedbire,
Hamilelik ve kemoterapide bulantıları rahatlatma,
Kolesterol oranını düşürme,

kuvvetli bir antioksidan,
Kalp kaslarını güçlendirme,
Romatizma tedavisi,
Kilo verme ve yağ yakımı,
Bağışıklık sistemini güçlendirme,
Grip, iştahsızlık sindirim bozukluğu, soğuk algınlığı tedavisi,
Adet sancısını ve krampları hafifçeletme.