‘Kim Milyoner Olmak İster’e damga vuran soru! Kenan İmirzalıoğlu reaksiyon gösterdi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla ATV ekranlarında yayınlanan ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ yarışı, sorulan sorularla ve renkli yarışmacılarıyla sık sık gündeme geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafınca 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde açılışı gerçekleştirilen, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili bir sorunun yöneltildiği Doğan Güçlü isimli yarışmacı, sunucu Kenan imirzalıoğlu’nu şaşkına çevirmişti.

Alay konusu olduKim Milyoner Olmak İster’de hayli konuşulan ‘Omurilik sarımsağı’ cevabı!Haberi Görüntüle

ARKA ARDA İKİ JOKER KULLANDI
Yarışmacı, “Ana taşıyıcı kuleleri içindeki uzaklık en uzun olan, ‘en uzun asma köprü’ hangisidir?” sorusunda sıkıntı anlar hayatıştı. Şıklarda; ‘Japonya’da Akaşi Kaikyo Köprüsü’, ‘Türkiye’deki 1915 Çanakkale Köprüsü’, ‘Çin’deki Yangtze Irmağı Köprüsü’ ve ‘ABD’deki Golden Gate Köprüsü’ yer almıştı.

“BİR JOKERİNİZ DHA VAR”
Yarışmacı, evvel ‘telefon’ jokeri, sonrasındasında ‘yüzde 50’ joker hakkını kullanmıştı. İki jokerin akabinde İmirzalıoğlu’nun “Bir jokeriniz daha var” ikazına karşın, gerçek yanıtı verememişti.

D şıkkını (ABD/Golden Gate Köprüsü) seçerek soruyu yanlış cevaplayan Doğan Güçlü, Kim Milyoner Olmak İster’den elenmişti. Zira yanlışsız karşılık, B şıkkı 1915 Çanakkele Köprüsü olacaktı.

“EN UZUN ASMA KÖPRÜ TÜRKİYE’DE”
Sunucu Kenan İmirzalıoğlu, karşılık karşısında şaşkınlığını gizleyememiş, “Son günlerde gündemi fazla takip edemediniz sanırım” demişti.

İmirzalıoğlu, “Ana taşıyıcı kuleler içinde aralık iki bin 23 metre. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına ithafen. Kulelerin yüksekliği 318 metre ki zirvesinde mermi replikaları var. Seyit Onbaşı’yı anmak için yapılmış. Bu yüzden en uzun asma köprü Türkiye’de, 1915 Çanakkale Köprüsü. Çanakkale zaferini kazanan kahramanlarımız olmasaydı ne orada o köprüyü yapabilirdik, ne biz bu stüdyoda bu müsabakayı sunabilirdik, ne de siz ekranları başında izleyebilirdiniz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, hürmetle, sevgiyle anıyoruz” kelamlarıyla alkış almıştı.

‘Farklı bir üslup müsabakayı zedeleyebilirdi’Selçuk Yöntem’den Kenan Işık ve ‘Kim Milyoner Olmak İster’ itirafı!Haberi Görüntüle

“ZEKA DÜZEYİME UYGUN”
Öncesinde yayınlanan bir diğer kısımda ise, yarışa katılan Cemre Cansın Ceyhan, toplumsal medyada gündem olmuştu. Genç yarışmacı, ‘seyirci jokerleri’nin de sayesinde birinci dört soruyu geçmeyi başarmış, “Tam bana uygun, zeka düzeyime uygun sorular olmuş. Lütfen daima bu biçimde sorular gelsin ” yorumuyla şaşırtmıştı.

Hayatta bir gayesinin olmadığını belirten yarışmacı, “Aşırı istikrarsız biriyim, buraya niçin geldim bilmiyorum. Doğduğum günden beri karmakarışık hisler ortasındayım. hayatın manasını arıyorum, istikrarsız olduğum için daima kent ve okul değiştiriyorum. Evvel Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nde, akabinde Giresun Üniversitesi’nde okudum ancak bıraktım. Artık de Bursa’dayım. Ben boş geldim, boş gidiyorum, ne istediğimi bilmiyorum, yaprak üzere sürükleniyorum. Hayatta hiç bir amacım yok. Ne meslek manasında, ne de burada. Jokerleri bile bilmiyorum” demişti.

“SAYGI DUYMAYACAĞIM”
Yarışmacının kendisine bu derece eleştirmesine dayanamayan İmirzalıoğlu, “20 yaşında bir insanın kendinden umudu kesmiş olmasını kabullenemiyorum. Bu hususta sana hürmet duymayacağım, kusura bakma” diye konuşmuştu.

YARIŞA DAMGA VURDU
‘Kim Milyoner Olmak İster’e damga vuran sorulara, yayınlanan son kısımda bir yenisi daha eklendi. Tıp öğrencisi yarışmacı Name Çığra Coşkun’un iki joker hakkını kullandığı soru Kenan İmirzalıoğlu’nu şaşırttı.

Dördüncü soruda Coşkun’un karşısına, “1924 Anayasası’nda ve 1961 Anayasası’nda Türkiye’nin başşehrinin hangisi olduğu müellif?” sorusu çıktı.

Yarışmacı birinci vakit içinderda seyirci joker hakkını kullandı.

JOKER HAKKINI KULLANDI
A, B, C ve D şıklarında sırasıyla İstanbul, Ankara, Erzurum ve Sivas vardı. Seyirci oylaması kararında sadece yüzde 40’lık bir kısım sorunun karşılığının Ankara olduğunu söylemiş oldu. Seyircilerin karşılığına güvenmeyen tıp öğrencisi, 5 bin TL’lik soruda yüzde 50 joker hakkını da kullanmak istedi. bu biçimdelikle Erzurum ve Sivas seçenekleri elendi.

Yarışmacı çıkarma sürecinde elendiKim Milyoner Olmak İster’de şaşkına çeviren an!Haberi Görüntüle

Karar vermek zorunda olan yarışmacı, gerçek olan ‘Ankara’ karşılığını verdi. Bunun üzerine, “Kenan beyefendi burada insan bildiği şeyden bile kuşku ettiği için… Ben de biraz garantici oldum galiba” sözlerini kullandı.

SEYİRCİYE SİTEM
Yarışmacının yanıtının akabinde İmirzalıoğlu, “13 Ekim 1923’ten beri Türkiye’nin başşehri hiç değişmedi, hiç tartışılmadı. Sana söylüyorum, seyircilerimiz anlasın. Yalnızca yüzde 40’ı Ankara demiş. Buna epeyce şaşırdım” diyerek sitem etti.

YEŞİLCAM SORUSUNA ŞAŞIRTAN KARŞILIK
Öte yandan geçtiğimiz haftalarda ekrana gelen bir kısımda ise, Yeşilçam ile ilgili sorulan “Hangisi, Yeşilçam sinemalarında ekseriyetle ‘kötü adam’ karakterini canlandırmasıyla bilinen oyunculardan biri değildir?” sorusu epeyce konuşulmuştu.

Erol Taş karşılığını veren yarışmacı, sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nu şaşırtmıştı. ‘Kim Milyoner Olmak İster’de kritik sorunun hakikat karşılığı ise Nubar Terziyan’dı.

İlkokulu 11 senede bitirmiş‘Kim Milyoner Olmak İster’e Adanalı ‘Dertlipolat’ damga vurdu!Haberi Görüntüle