Işın Karaca: Saçma sapan şeyler, mide bulandırıyor!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ünlü müzikçi Işın Karaca, geçtiğimiz aylarda meslektaşı Gülşen’in sahne kostümüne verdiği reaksiyonla gündeme gelmişti. İzzet Yıldızhan’ın “Her sanatkarın hayat biçimi var, hürmet duyarım ancak şu da bilinmeli ki burası Türkiye! Herkes bu topluma bakılırsa yaşamalı. Külotla da çıkmasınlar bir zahmet” açıklamalarının akabinde sahneye argümanlı bir kıyafetle çıkan Gülşen, Karaca’yı kızdırmıştı.

“BU KADARI FAZLA!”

Beyaz TV’de yayınlanan ‘Söylemezsem Olmaz’ programına konuşan Işın Karaca, Gülşen’in epeyce konuşulan sahne kıyafetini eleştirmiş ve şu şöyleki konuşmuştu:

Ben de kız annesiyim. Türkiye’de sanat yapıyorum. Her şeyin dozajını fazlaca net bilmek gerekiyor hayatta. Yanındaki 3-5 marjinal beşere inanıp da ‘Haydi bu hayli hoş oldu, bunu da magazine taşıyalım’ demekle olmuyor birtakım şeyler. Bir meslek var önümüzde. Gülşen epeyce özel bir kız, kendi besteler yapan, buna muhtaçlığı olmayan bir insan. Sıkıntı şu, ben bunu 10 yaşındaki kızıma atıp normalleştirebilir miyim? Yani bu değil, normalleştiremezsin bu kadarını! Bu kadarı fazla!

“VÜCUDU DEĞİL, AKLIYLA İŞ YAPACAK”

“Karaca, akabinde ‘Sen Ben Aşk’ modülünün tanıtımı için verdiği derin yırtmaçlı pozu eleştirilip, “Bir kız annesi olarak çocuğunuz onayladı mı?” sorusu yöneltilince, “Bir bayan etten ibaret değildir. Bedeni değil; aklıyla iş yapacak” karşılığını vermişti.

SEVGİLİSİYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Ünlü isim, tüm bunların akabinde geçtiğimiz akşam sevgilisi Can Yapıcıoğlu ile bir balıkçıdan çıkarkan objektiflere yansıdı. Renkli kıyafetleri ile dikkat çeken Karaca, yeni çıkardığı albümle bir numaradaki yerini aldığını lisana getirirken; sahnelerinin de tam gaz devam etiğini söylemiş oldu.

İzmir’e yerleştiğini belirten müzikçi, memnun olduğunu lisana getirdikten daha sonra, “İzmir ile İstanbul içinde gidip geliyoruz. İstanbul ömrün kalbi. bu biçimde hayli güzeliz. Bir baskı yok Can ile, fazlaca memnunuz sahnede. Meskende, her yerde birlikteiz. Can çocuk istemiyor, daha ne isteyebilirim ki” dedi. Karaca’nın bu kelamlarından daha sonra, kahkahalar havada uçuştu.

“BİZİM ÖRF VE ADETLERİMİZ VAR”

Gülşen’in epey konuşulan sahne kostümlerini maksada alan açıklamaları sorulan 49 yaşındaki Işın Karaca, “Ben bir kuyuya taş attım altı hafta evvel; benim bir şey yapmama gerek kalmadı, herkes bir şey yaptı. Şunu söylemek istiyorum, bizim örf ve adetlerimiz var. Ben de sahneye çıkıyorum, dekolte giyiyorum. Bunun yalnızca bir dozajı olduğunu söylemiş oldum. Kim ne isterse onu giysin lakin çocuklarımız var. Saçma sapan şeyler, artık bunlar mide bulandırıyor. Yani Aleyna İngilizce müzik söylemiş oldu, en yeterli lisan edebiyatla söyle bunu. Ben hayli yeterli biliyorum, ben de lisan edebiyat mezunuyum. Bizim büyüklerden öğrendiğimiz bu değildi. Ben Sezen Aksu, Ajda Pekkan öğrencisiyim, bu biçimde şeyler görmedik. Sanatçı topluma taraf verendir” formunda konuştu.

“KADININ ETİ BU KADAR MI UCUZ?”

Karaca, “Bir kesim de bunu bayana şiddet olarak görüyor, sizin söylemlerinizi” kelamlarına ise, şu tabirlerle yanıt verdi:

bayanın eti bu kadar mı ucuz? hiç bir bayanın eti bu kadar ucuz değil. Kadınlık ve çocuklar için bu kadar çaba eden kim var hâlâ ülkemizde? Kendi torununu istismar eden beşerler görüyoruz, fazlaca berbat ve epey canımızı yakan hususlar. Ve elimiz kolumuz da bağlı bu konularda…

“ALLAH’IM SEN KİMSEYİ EVLADININ CEHALETİ İLE SINAMA”

Öte yandan Aleyna Tilki, evvelki aylarda kendisinden yaşça büyük iş insanı Haldun Demirhisar ile iki sefer görüntülenenince, ikili hakkında aşk dedikoduları çıkmıştı. Işın Karaca da toplumsal medya paylaşımıyla hususa dahil olmuştu.

Tilki’nin, “Aşk haberleri hakikat değil, aslına bakarsanız hepinize gereken açıklamayı yapacağım. Lakin söylemiş olduğiniz bir durum yok, hepsini konuşacağız” açıklamasının akabinde Karaca, “Susayım diyorum! daha sonra ekrandaki kız çocuğunun zavallılığını görür görmez utançtan içim çekiliyor! Allah’ım sen kimseyi evladının cehaleti ile sınama!” bildirisini paylaşmıştı.

“O DA BİR ANNE”

Ünlü müzikçinin bu paylaşımı daha sonrası gözler Aleyna Tilki’nin annesi Havva Öztel’e çevirilmişti. Öztel, yaptığı açıklamada, “hiç bir şey söylemek istemiyorum. Yalnızca o da bir anne, bunu lisana getiriyorum” tabirlerini kullanmıştı.