Iphone Ekran Kaydı Nerede ?

DeSouza

New member
iPhone Ekran Kaydı Nerede Bulunur?

iPhone kullanıcıları arasında oldukça popüler olan bir özellik olan ekran kaydı, cihazınızın ekranındaki herhangi bir aktiviteyi kaydetmenize ve paylaşmanıza olanak tanır. Özellikle eğitim, oyun veya teknik destek gibi durumlarda oldukça kullanışlıdır. Peki, iPhone'da ekran kaydı nerede bulunur? İşte adım adım açıklanmış bir rehber:

1. Ayarlar Menüsüne Giriş Yapın

İlk adım olarak, iPhone'unuzdaki "Ayarlar" uygulamasını açın. Bu uygulama genellikle ana ekranda bulunan diğer uygulamalar arasında yer alır. Ayarlar uygulamasını bulduğunuzda, dokunarak açın.

2. Denetim Merkezi Ayarlarına Girin

Ayarlar uygulamasını açtıktan sonra, ekranınızın üst kısmındaki arama çubuğunu kullanarak "Denetim Merkezi" yazın ve sonuçlardan "Denetim Merkezi"ne dokunun. Denetim Merkezi, iPhone'unuzdaki birçok önemli özelliği ve kısayolu barındıran bir alandır.

3. Denetim Merkezi'ne Ekran Kaydı Ekleme

Denetim Merkezi'ni açtıktan sonra, "Denetimler Ekle/Kaldır" seçeneğine dokunun. Bu bölümde, iPhone'unuzdaki farklı özellikleri Denetim Merkezi'ne ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Ekran kaydını eklemek için "+" sembolüne dokunun ve "Ekran Kaydı"nı seçin.

4. Ekran Kaydı Uygulamasını Başlatma

Artık ekran kaydı özelliğini Denetim Merkezi'ne eklediniz. Ana ekrana geri dönün ve Denetim Merkezi'ni açmak için ekranınızın altından yukarı doğru kaydırın. Denetim Merkezi'nde "Ekran Kaydı" simgesine dokunarak kaydı başlatabilirsiniz. Kaydı başlatmadan önce, isterseniz kayıt ayarlarını özelleştirebilirsiniz.

5. Kaydı Durdurma ve Kaydedilen Videoları İzleme

Ekran kaydını başlattıktan sonra, istediğiniz herhangi bir işlemi gerçekleştirin. Ekran kaydını durdurmak için tekrar Denetim Merkezi'ni açın ve "Ekran Kaydı" simgesine dokunun. Kaydedilen videoları izlemek için "Fotoğraflar" uygulamasına gidin ve "Ekran Kayıtları" albümüne bakın. Burada, kaydedilen tüm ekran kayıtlarını bulabilir ve paylaşabilirsiniz.

6. Ekran Kaydı Ayarlarını Özelleştirme

Ekran kaydı özelliğini daha fazla özelleştirmek için, Ayarlar > Genel > Ekran Kaydı yolunu izleyerek ekran kaydı ayarlarına gidin. Burada, ses kaydı yapma seçeneklerini, ekran kaydı sırasında gösterilecek göstergeleri ve daha fazlasını ayarlayabilirsiniz.

Artık iPhone'unuzda ekran kaydını kullanmak için gerekli adımları takip etmeyi öğrendiniz. Bu özellik, birçok farklı senaryoda oldukça kullanışlıdır ve iPhone'unuzu daha verimli bir şekilde kullanmanıza olanak tanır.