Ingiltereye kimler vizesiz girebilir ?

Samuag

New member
Vizesiz Giris Ingiltere: Kimler Icin Gecerlidir?

Gunumuzde seyahat etmek isteyen bircok kisi icin vize prosedurleri oldukca onemli bir konu haline gelmistir. Ozellikle Ingiltere gibi populer bir destinasyona seyahat etmek isteyenler icin vize gereklilikleri merak edilen konularin basinda gelir. Ancak, Ingiltere'ye seyahat etmek isteyenler icin bazi istisnai durumlar vizesiz giris imkani sunar. Peki, Ingiltere'ye vizesiz giris hakki kimlere taninir? Iste detaylar:

1. Avrupa Birligi Uye Ulkeleri ve Avrupa Ekonomik Alani Ulkeleri

Avrupa Birligi (AB) uyesi olan ulkelerin vatandaslari, Ingiltere'ye vizesiz seyahat edebilirler. Bu durum, Schengen Bolgesi ulkeleri icin de gecerlidir. Ayrica, Avrupa Ekonomik Alani (EEA) ulkeleri ve Isvicre vatandaslari da vizesiz seyahat hakkina sahiptirler.

2. ABD ve Kanada Vatandaslari

ABD ve Kanada vatandaslari da Ingiltere'ye vizesiz seyahat edebilirler. Ancak, bu seyahatlerde belirli kosullar ve sureler gecerlidir. Ornegin, turistik amacli ziyaretlerde 6 aya kadar vizesiz kalma hakkina sahiptirler.

3. Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya Vatandaslari

Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya vatandaslari da belirli kosullar altinda Ingiltere'ye vizesiz seyahat edebilirler. Bu ulkelerin vatandaslari, turistik ziyaretler icin 6 aya kadar vizesiz kalabilirler.

4. Diger Ulkelerin Vatandaslari

Diger ulkelerin vatandaslari da Ingiltere'ye vizesiz seyahat edebilirler, ancak bu durum belirli kosullara tabidir. Ornegin, vizesiz seyahat programlari, belirli yas gruplari, egitim veya is amacli seyahatler gibi durumlar icin gecerli olabilir.

5. Egitim ve Is Amacli Ziyaretler

Ingiltere'ye egitim veya is amacli ziyaretlerde bulunacak kisiler icin de vize muafiyeti programlari mevcuttur. Ozellikle kisa sureli egitim programlarina katilacak ogrenciler veya is gorusmeleri yapacak profesyoneller, belirli kosullar saglandigi takdirde vizesiz seyahat edebilirler.

6. Daimi Ikamet Sahipleri

Ingiltere'de daimi ikamet izni olan kisiler de vizesiz seyahat hakkina sahiptirler. Bu kisiler, daimi ikamet izin belgelerini ve diger gerekli belgeleri ibraz etmek suretiyle Ingiltere'ye seyahat edebilirler.

Sonuc ve SSS

Ingiltere'ye seyahat etmek isteyenlerin vize gereklilikleri konusunda bilgi sahibi olmalari oldukca onemlidir. Ancak, belirli kosullari saglayan kisiler icin vizesiz seyahat imkani bulunmaktadir. Avrupa Birligi uyesi ulkelerin vatandaslari, ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya vatandaslari ve diger belirli ulkelerin vatandaslari belirli sureler icin vizesiz seyahat edebilirler. Bununla birlikte, egitim, is amacli ziyaretler ve daimi ikamet izni olanlar da vize muafiyeti programlarindan yararlanabilirler.

Sikca Sorulan Sorular:

1. Ingiltere'ye seyahat etmek icin hangi ulkelerden vize gerekmez?

Avrupa Birligi uyesi ve Avrupa Ekonomik Alani ulkeleri, ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya gibi ulkelerden vatandaslar belirli kosullar altinda vizesiz seyahat edebilirler.

2. Ingiltere'ye turistik amacli kac gun kalabilirim?

Vizesiz seyahat programlari cercevesinde genellikle 6 ay gibi bir sureyle turistik amacli Ingiltere'de kalinabilir. Ancak, bu sure ulkeye gore degisiklik gosterebilir, bu nedenle seyahatten once detayli bilgi almak onemlidir.

3. Ingiltere'ye is amacli seyahat ederken vize gerekliligi nedir?

Is amacli ziyaretler icin de vize muafiyeti programlari bulunmaktadir. Ancak, bu programlardan yararlanmak icin belirli kosullari saglamak gereklidir.