İlber Ortaylı’dan ‘siyasi yasak’ açıklaması: Tasvip etmiyorum

bencede

New member
Prof. Dr. İlber Ortaylı, BAŞ TV youtube kanalında, “İlber Ortaylı İle Cahille Sohbeti Kestim” programında konuştu. 2023 seçimleri hakkında yorumlarda bulunan Ortaylı, istekli müşahit olunması için propaganda yaptığını söylemiş oldu. sebebini ise “partilerde maalesef o direnç kalmamıştı” kelamlarıyla açıklayan Ortaylı, 2019 lokal seçimlerde gösterdiği performanstan dolayı CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu’nu tebrik etti.

Ortaylı, “İstanbul Vilayet Liderlerinden bir hanımefendiyi tebrik ediyorum. Yeterli düzenledi. 20 milyonluk yerde kolay iş değil o.” tabirlerini kullandı. ‘Siyasi yasak’ konusunun hatırlatılması üzerine; yasağın “manasız” olduğunu söyleyen Ortaylı, konuşmasına şöyleki devam etti:

“bu biçimde şeyleri tasvip etmiyorum, bunlar gülünç şeylerdir. Siyasi yasak diye bir şey olmaz.

Yasak, manasız bir şeydir. Hata var ise ortada kanıtı var ise cezası vardır yargısı vardır. Siyasi yasak ne demek?

Suçlu var ise ortada, açık bir cürüm kanıtı var ise, kanun işe el koyar. Fakat bu biçimde fiktif (suni) yaratmalarla falan… Bir sefer aslına bakarsan bunun sonucu şu olur: Toplumda bir insanı ezeyim derken kimi vakit onu olmayacağı yere de çıkarırsın”