Gelenek bozulmadı! ‘Ve Fedon denize düştü’

Bilgin

Global Mod
Global Mod
hayatını Bodrum’un Torba Mahallesi’nde sürdüren, taverna müziğinin efsane isimlerinden Fedon Kalyoncu, klasik haline gelen dönem açılışını yaptı.

“BU SENE DENİZE DÜŞMEM GEÇ OLDU”

Her yıl takipçileriyle paylaştığı denizle birinci buluşması büyük ilgi nazarann 75 yaşındaki sanatçı, bu yaz da geleneği bozmadı. Fedon, kısa müddette gündem olan Instagram gönderisine, “Ve Fedon denize düştü. Uzun vakittir denize düşüp yaz dönemini açmamı beklediğiniz, ufak tefek problemlerimden dolayı lakin bugün olabildi. Herkese sağlıklı, huzurlu, memnun bir yaz diliyorum” notunu düştü.

Ünlü müzikçi, yayınladığı görüntüde ise “Merhaba, Bu sene ufak tefek rahatsızlıklardan dolayı denize düşmem geç oldu. Bugün denize düşüyorum. Hepinize güzel yazlar diliyorum. Haydi bakalım” dedikten daha sonra denize balıklama atladı ve “Allah’ım şükürler olsun. Fedon denize düştü, al sana Fedon” tabirlerini kullandı.

“BÖBREĞİMİN YARISI GİTTİ”

Fedon, geçtiğimiz günlerde ayak damarlarındaki sorun yüzünden özel bir hastanede operasyon geçirmiş, damarlarına stend takılmıştı. 2011 yılında anjiyo olan ve kalp damarlarından üçünün tıkalı olduğu anlaşılan sanatçı, dört saat süren bir kalp ameliyatı geçirmişti. 2019’da ise böbreğinde tespit edilen tümör başarılı bir ameliyatla alınmıştı.

Fedon, verdiği bir röportajda, sıhhat durumu hakkında şu açıklamayı yapmıştı:

Artık hastalıklar arttı. Eski model bir otomobilin evvel kaportası çürür, daha sonra motor yağ kaçırır. Bunları bekleyen bir beşerim, olacak bunlar. Yaşımdan dolayı epey hastalıklar geldi, direniyorum. Kanser oldum, böbreğimin yarısı gitti. Ancak mevtten korkmuyorum.. Zeki Müren’in epey hoş kederi; ‘ölüm varken ben yokum, ben varken vefat yok’. Sürünmeyeyim diğer hiç bir şey istemiyorum. Vefat Allah’ın buyruğu. Her gece dua ediyorum; ‘Allah’ım çocuklarımın sıhhatini ver, beni de ele güne muhtaç etme, süründürmeden canımı al’ diye.