Farah Zeynep Abdullah’ın Bergen sinemasından kazandığı para dudak uçuklattı!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Geçtiğimiz yıl ani bir kararla rol aldığı ‘Masumlar Apartmanı’ dizisinden ayrılan Farah Zeynep Abdullah, setlere ‘Acıların hanımı’ olarak anılan Belgin Sarılmışer’in hayatının anlatıldığı sinemayla dönmüştü. Birinci üç günde 718 bin 43 kişinin izlediği ‘Bergen’ sineması, ikinci hafta sonunda tüm vakit içinderın en epey izlenen filmleri’ sıralamasında 39’uncu sıraya yerleşmişti.

Abdullah, sinemanın muvaffakiyetinin akabinde konuk olduğu Yasemin Şefik +1 isimli podcast programında ‘Bergen’ sinemasına ve canlandırdığı Bergen rolüne dair konuşmuştu.

“BU SİNEMA TASARIM HARİKASI”
Yasemin Şefik’in “Bergen’i canlandırmak ve bu kadar âlâ mimikler, makyaj pek fazlaca şeyle benzemen bir harika” yorumu üzerine Farah Zeynep Abdullah, “Bu sinema tam olarak bir üretim tasarım olağanüstüsü. Yalnızca benim oynamam değil, tüm takımın birleştiği an. Natürel ki ‘Bergen’ sinemasında Bergen’i canlandırıyorsam Bergen’e benzeyeceğim. Makyajından, açısına kadar her şeyi içeren bir konu” diye konuşmuştu.

Box Office Türkiye’nin sorularını da yanıtlayan ünlü oyuncu, “Şiddeti hiç bu kadar yakından görmemiş, tanımamıştım. Zira fizikî şiddet tespiti kolay olabiliyor. Şiddeti ele alış biçimimiz bu süreçte beni heyecanlandırdı açıkçası. Sinemada fazlaca fazla şiddet göstermiyoruz ancak göstermekten fazla hissediliyor” demişti.

“YAŞADIĞI ACILARIN TANIMI YOK”
Kendisini en hayli senaryonun cezbettiğini belirten Abdullah, “Bir bayan anlatıyoruz. hiç bir insan birkaç tamlamayla anlatılamaz. Beni cezbeden senaryo oldu. Daha objektif, ne olursa olsun kuvvetli tarafınca bakılması. Zira yaşadığı acıların tanımı yok” biçiminde konuşmuştu.

“ŞARKILARINI REFERANS ALDIM”
Farah Zeynep Abdullah, “Bergen üzere fazlaca tanınan bir insanı canlandırmak büyük bir sorumluluk üzere algılanabiliyor. Benim için senaryoda yazan kıymetli. Ben senaryoda yazılan kıza odaklandım. Bergen’in müziklerini referans alarak, elimden geleni yapmaya çalıştım” tabirlerini kullanmıştı.

“KISACIK ÖMRÜNE ÇOK ŞEY SIĞDIRMIŞ”
Farah Zeynep Abdullah, öncesinde ise başrolü Erdal Beşikçioğlu ile paylaştığı sinema hakkında, “Hepimiz epey heyecanlıyız, dört gözle bekliyorum. Umarım seversiniz, sahiden gönlümüzü koyduk ortaya. Bergen’in yalnızca ‘Acıların bayanı’, ‘Arabeskin Kraliçesi’ olmadığını göstermek istedik. Caz kulübünden başlayıp apayrı bir müzikal seyahati olan Belgin Sarılmışer’in kıssasını anlatıyoruz aslında. Bergen olma öyküsünü, bir bayanın var oluşunu anlatıyoruz. Hayalleri olan, kısacık ömrüne fazlaca şey sığdırmış bir bayanın ömrünü anlattık. Umarız beğenirsiniz” diye konuşmuştu.

4 Mart’ta vizyona giren Sinema gişede rekora hakikat koşmaya devam ederken, hoş oyuncunun da yüzünü güldürdü.

5 MİLYONA YAKIN İZLEYİCİ SAYISI
Hürriyet’ten İsmail Bayrak’ın haberine göre; ‘Bergen’, şimdiye dek 4 milyon 868 bin 250 kişi tarafınca izlendi ve 142 milyon 836 bin 200 lira hasılat elde etti. Sinemada hem başrol tıpkı vakitte ortak üretimci olan Farah Zeynep Abdullah’ın hasılatının 40 milyon lira civarında olduğu magazin kulislerinde konuşuluyor.

Öte yandan geçtiğimiz ay birinci kere seyirci karşısına çıkan ‘Bergen’in galasına; sanat, medya ve cemiyet dünyasından biroldukça ünlü ismin yanında Bergen’in ailesi de katılmıştı. En dikkat çeken isim ise Bergen’i canlandıran Farah Zeynep Abdullah olmuştu.

“BU NASIL TARZ?”
Yeşil bir ekip elbise yeğleyen hoş oyuncu, kısa saçlarını örgü yaptırmıştı. Üslubuyla hayli konuşulan Farah Zeynep Abdullah, toplumsal medya yapılan “Hiç yakışmamış, kıyafetinde ütü bile yok”, “Bu nasıl tarz?”, “Kimse Farah Hanım’ı uyarmadı mı?” biçimindeki yorumlara yanıt vermişti.

Yaklaşık 250 bin takipçisi bulunan Twitter hesabından açıklama yapan oyuncu, “Ne oldu ya hani her insanın giysisine kimse karışamıyordu” sözlerini kullanmıştı.