En çabuk Schengen vizesi nasıl alınır ?

Efe

New member
En Çabuk Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Herkese merhaba! Şu an Avrupa'da tatilde olmak ve o ünlü Schengen bölgesine adım atmak hepimizin hayali, değil mi? Yani, "Bu kadar yıl uğraşmışım, bir Avrupa tatili yapmaya hak kazandım!" diye hayalini kurduğumuz o anı hayal etmek bile insana ayrı bir mutluluk veriyor. Ama, biliyorum ki Schengen vizesi almak o kadar da kolay bir iş değil. Hele hele 1-2 gün içinde almak… Hadi oradan! Ama siz üzülmeyin, ben de tam bu noktada devreye giriyorum. Schengen vizesi almak için kullanabileceğiniz bazı “stratejik” yöntemlere ve “hayal gücü” gücüne dayalı çözüm önerilerine biraz mizahi bir açıdan bakalım. 😎

1. Evraklarını Tamamlama: Bir Hazine Avcısının İlk Adımı!

Bir erkeğin stratejik yaklaşımına bakın: “Vize almak istiyorsan, önce evraklarını eksiksiz hazırlayacaksın, hadi bakalım!” Aferin, strateji her şeydir! Çıkmadan önce tüm belgeleri hazırlayıp her birini üçer tane fotokopisiyle, orijinalinin arkasına A4 kağıdına raporlama gibi yaparsanız, konsolosluktaki memurlar ‘acaba bu kişi Avrupa’yı işgal etmeye mi geliyor?’ diye düşünür. Ama merak etmeyin, hazırlıklı olmak her zaman kazandırır.

Kadınlar ise “Hmmm… Ben bu evrakları nasıl sunabilirim ki, hem düzgün hem de ilişki kurarak içeri gireyim?” diye düşünüyor. Hem evrakları eksiksiz sunarken, “Bunu ilk kez yapıyorum, yardım eder misiniz?” gibi sevimli bir yaklaşım sergileyerek, memurların gönlünü çalmayı amaçlıyorlar. 😂 Belki de bir iki nazik soru ve tatlı bir gülümseme, başvurunuzun hızlanmasına bile yardımcı olabilir! Kim bilir?

2. Randevuyu Alırken: Zamanın Gücü!

Erkekler, her zaman zamanın en hızlı şekilde yönetilmesi gerektiğini bilirler. “Randevu almak için bir gün önce, sabah saat 8:00’de sistemin başına otururum, hemen bir randevu ayarlarım” yaklaşımı oldukça yaygındır. Ama tabii, bu şekilde olursa, hemen “İki hafta sonra gideceğim, Schengen vizesi de üç hafta sürer!” gibi bir noktada bulursunuz kendinizi. Bu, tam anlamıyla zaman yönetimi becerisini test eden bir görevdir. Erkekler, tek seferde başarılı olmak için planlar yapar ve bu plana sadık kalırlar. Gerçekten çok takdir ediyorum.

Kadınlar ise “Acaba en doğru tarih nedir? Hangi tarihlerde çok yoğun olurlar?” diye düşünebilirler. Zaman yönetimi onlara biraz daha duygusal gelir. Ama şunu unutmayın, bazen randevu almak için 7-10 gün kadar önceden başvurmak gerekiyor. Kısacası, strateji ve sabır burada da çok önemli! Hatta sabırlı olup, bir arkadaşla da “vize takımı” kurmak bile, işin içine eğlence katmak açısından müthiş bir fikir! (Kadın dayanışması her zaman kazandırır. 😏)

3. Schengen Vizesi Başvurusu: Değişik Yöntemler ve Küçük Hileler!

Şimdi de o mühim başvuru kısmına geçiyoruz. Erkekler burada genellikle tüm formu hızlıca doldurup, evrakları sırasıyla teslim etme konusunda oldukça başarılılar. Formu ne kadar hızlı doldurursanız, o kadar az kafa karışıklığı yaşarsınız, doğru mu? Hedef net: “En kısa sürede sonuç!”

Kadınlar ise daha çok "Bu formu tam olarak nasıl doldurmalıyım? Her bir sorunun anlamı nedir? Şu soruyu biraz daha detaylandırmalı mıyım?" gibi bir sürecin içine girerler. Yani, başvuru süreci bazen daha dikkatli ve ince detaylara odaklanmayı gerektirir. Hem formu hem de vize işlemini biraz daha “şefkatli” bir şekilde ele almak, bazen başvurunun hızını bile artırabilir. Biraz ilgi, biraz dokunuş… Vize memuru bile “Bunu atlayamam, bu kişi şık ve özenli görünüyor!” diye düşünür belki. 😄

4. “Düğün Yeri ve İş Görüşmesi Taktikleri”: Sosyal Etkileşimin Gücü!

Erkekler bu noktada biraz daha stratejik bir tavır sergileyebilir. “Vizeyi hemen almak istiyorsanız, başvurunuzun nedenini etkileyici şekilde açıklamanız gerekebilir.” İşte burada "iş görüşmesi" veya "konferansa katılacağım" gibi ciddi ama çabuk geçiştirilebilecek bahaneler devreye girebilir. Biraz sağlam bir bahaneyle, vize memuru "bu kişi gerçekten Avrupa’ya gitmeli" diyebilir.

Kadınlar ise daha ilişkisel bir yaklaşımla işin içine girerler. “Evet, evet, ama ben yalnızca Paris’te bir düğüne katılacağım, arkadaşımın düğünü ne de olsa!” şeklinde, daha “ilişkisel” bir gerekçe sunarak durumu neşelendirirler. Çünkü bazen sadece ciddi değil, biraz eğlenceli ve insani bir yaklaşım da vize sürecini hızlandırabilir. Kim bilir?

5. Başvuru Sonrası: Sabır ve Çay Zamanı!

Son adım: Sonuç! Erkekler burada hızla bilgisayar başında başvuru takip sürecini izlerler. “Vize onaylandı mı? Hemen alıp gideyim!” şeklinde sürekli yenileyerek memurların “bu kişi doğru yönde ilerliyor” sinyalini aldıklarında rahatlarlar.

Kadınlar ise süreci biraz daha duygusal olarak ele alabilirler. “Eğer vize gelirse, ne yaparım? Başvuru süreci ve vizeyi almak, bir ilişki gibi… Biraz dikkat, biraz bekleme… Ve sonunda harika bir tatil planı!” 😁

Sonuç: Hepimizin Hayalini Gerçekleştirmek İçin…

Sonuçta, Schengen vizesi almak bir takım planlama, strateji ve bazen de biraz şans gerektiriyor. Ama her birimiz bu süreci kendi tarzımıza göre yapıyoruz, değil mi? Şimdi ise sıra sizde! Hangi yöntemi kullandınız? Vizeyi aldınız mı? Hızlı bir şekilde bu işi nasıl çözüme kavuşturduğunuzu paylaşın! Veya bizlere tavsiyelerinizi verin; belki de en hızlı yolu birlikte keşfederiz! 😎

Yorumlarınızı bekliyorum, hadi bakalım!