Emina Jahovic’ten ‘nafaka’ yanıtı: Erkek, erkek adam üzere davranmalı!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
HÜSEYİN ALTUN / MİLLİYET
Emina Jahovic, evvelki gece Bebek’te bir yer çıkışında görüntülendi. Arkadaşı ile kahve içmeye geldiğini söyleyen müzikçi, yeni projesinden bahsetti. Jahovic, “Yeni bir albüm çıkartıyorum. Düetler de var içerisinde, kendi söylemiş olduklerim de. Belgrad’a gidiyorum. Çok hoş olacak” dedi.

Mustafa Sandal ile 2008 yılında dünyaevine girten, iki çocukları bulunmasına karşın 2018’de evliliğini sonlandıran Emina Jahovic, eki eşinin ‘nafaka iptali’ için dava açması züerine ünlü müzikçiyi kendisinden mal kaçırmakla suçlamıştı. Ünlü çift, nafaka konusunda mahkeme sonucu kararı anlaşıp, ortak bir karara varmak zorunda kalmıştı.

“ÇOCUKLARININ NAFASINI ÖDEMELİ”

Jahovic’e, komedyen Cem Yılmaz ile eki eşi Ahu Yağtu içinde da nafaka konusunda uyuşmazlık yaşandığı hatırlatıldı. 40 yaşındaki hoş, “Ünlü anneler bir yandan çalışıyor ise sizce nafaka almalı mı?” sorusuna şu cevabı verdi:

Ben karışmak istemiyorum lakin ben de birebir sorunu yaşadım. Erkeğin sorumluluk alması lazım, ailesine doğal ki bakması lazım. Erkek, erkek adam üzere davranmalı. Çocuklarının nafakasını ödemeli.

3 MİLYON TL!

Emina Jahovic, basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan daha sonra yeni aldığı yaklaşık 3 milyon TL kıymetindeki otomobiline binerek, arkadaşı ile bir arada Bebek’ten ayrıldı.

MAHKEMEDEN CEM YILMAZ’A MAKUS HABER!

Ahu Yağtu (44) ile Cem Yılmaz (49), 20 ay süren evliliklerini Aralık 2013’te resmen sonlandırdı. Kemal isminde 10 yaşında bir oğulları olan ikiliden ünlü komedyen, boşanmanın akabinde eski eşine 10 bin dolar nafaka ödemeye başladı. Cem Yılmaz, 2022’de dolar kurundaki artış ve koronavirüs pandemisi şartları niçiniyle nafakanın indirilmesi için Yağtu’ya dava açarak, 10 bin dolarlık nafakanın 40 bin TL’ye indirilmesini talep etti. Mahkeme, ‘nafaka’ talebini kısmen kabul ederek, 70 bin TL nafaka ödenmesine hükmetti.

“14 MİLYON TL FİYAT ALDI”

Ahu Yağtu’nun avukatı ise mahkemenin nafakayı 70 bin TL indirmesinden daha sonra istinaf mahkemesine başvurdu ve Cem Yılmaz’ın gelirlerinde azalma olmadığını belirtti. Dilekçede; davacının pandemi sürecinden olumsuz etkilenmediği, reklamlarda uzunluk gösterdiği tedarik firmalarının işlerinin arttığı, 14 milyon TL fiyat aldığı, dizilerinin yayında olduğu, Avrupa’nın biroldukca kentinde stand-up şovları yaptığı, Türkiye’deki ve Londra’daki taşınmazlarından döviz cinsinden kira geliri olduğu, mahkemenin Türkiye’deki enflasyon oranlarını baz almadığı, davacının iş insanı olması niçiniyle dövizdeki öngörülemezlik ögesini kabul etmedikleri açıklandı.

İstinaf mahkemesi, müracaat dilekçesinde sunulan niçinleri haklı bularak sonucu bozdu. bu biçimdelikle Cem Yılmaz’ın, eski eşine 10 bin dolar nafaka ödemeye devam etmesi sonucu verildi.