Chris Rock’ın annesi tokat skandalı hakkında konuştu!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
2022 Oscar Mükafatları, 28 Mart gecesi sahiplerini buldu. Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen geceye ödül alanlardan epeyce, Will Smith’in sahneye çıkarak komedyen Chris Rock’a tokat atması damga vurmuştu.

“KARIMIN İSMİNİ AĞZINA ALMA”

Komedyen Chris Rock’a, eşi Jada Pinkett Smith’in ‘alopesi’ hastalığı niçiniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espriler yapması üzerine sahneye çıkarak tokat atan Will Smith, yerine dönünce de sahneye hakikat; “Karımın ismini ağzına alma” diye bağırmış ve Rock’un açıklama yapma teşebbüsünü engelleyerek tıpkı tabirleri daha sert bir biçimde yenidenlamıştı.

53 yaşındaki oyuncu, mükafatını almak için sahneye çıktığında gözyaşlarıyla özür dilemiş ve “Akademi’den özür dilemek istiyorum, aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu hoş bir an” demişti. Smith’in tokat attığı Chris Rock’tan özür dilememesi dikkat çekmişti.

“SINIRI AŞTIM VE HATALIYDIM”

Yaşananların akabinde sessizliğini bozan Smith toplumsal medya hesabından özür bildirisi paylaşmış ve “Şiddet her tipi zehirli ve yıkıcı. Benim dün geceki hareketlerim kabul edilemez ve affedilemez. Espriler işin bir modülü lakin Jada’nın sıhhat durumuyla ilgili bir espri bana epeyce fazla geldi ve duygusal davrandım. Kamuoyunun önünde senden özür dilemek istiyorum Chris. Sonu aştım ve kusurluydum. Çok utandım ve hareketlerim olmak istediğim adamı göstermiyor. Dünyada şiddete yer olmamalı” sözlerini kullanmıştı.

“HALEN BU OLAYI SİNDİRİYORUM”

Olay daha sonrası Boston’da şov yapacağı salona giriş yaparken görüntülenen Chris Rock ise tokat olayı hakkında izleyicisine “Hafta sonunuz nasıl geçti? Benim çabucak hemen yaşananlarla ilgili söyleyecek bir şeyim yok” demişti.

Ünlü isim, “Halen bu olayı sindiriyorum. Şayet bunun için geldiyseniz üzgünüm ancak hala olayı işliyorum. Bir noktada bu mevzuda konuşacağım” diye konuşmuştu.

10 YIL BOYUNCA MEN EDİLDİ

Ardından Oscar Ödülleri’ni veren ‘Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nden istifa eden Smith, Akademi heyetinin verdiği kararla 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve öbür Akademi etkinliklerinden men edilmişti.

ANNE ROCK KONUŞTU

Chris Rock’ın annesi Rosalie Rock yaşananlar hakkında Billie Jean Shaw’a konuştu. Rock, “Karısının yan gözle bakmasına reaksiyon verdi ve gitti. Akabinde da gününü gün etti, o olay olduğunda gülmüştü” dedi.

Rose, başlangıçta tokadın bir skeç olduğunu düşündüğünü, lakin Will Smith’in bağırdığını duyduğunda bunun gerçek olduğunu anladığını söylemiş oldu ve “Chris’e tokat attığında hepimize tokat attı. Bana hakikaten tokat attı” diye ekledi.

Ayrıca Smith’in özrünü yorumladı ve aktörün toplumsal medyayı kullanarak halka açık bir özür dilemesine karşın, Smith’in çabucak hemen Chris Rock’a ulaşmadığından şu sözlerle bahsetti:

“Asla özür dilemediği için nitekim berbat hissediyorum. Yani adamları, ‘Chris Rock’tan özür dilerim’ diyen bir yazı yazdılar, lakin bu biçimde bir şeyin şahsi olduğunu düşünüyorsanız, ulaşırsınız.”