Burak Sergen: Bu kadar epey ünlü olursa kimden fotoğraf isteyeceğiz?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Nisan 2021’de Covid-19 geçiren ve uzun mühlet hastanede tedavi nazarann Burak Sergen, “Çok ağır günler geçirdim. İki hafta ağır bakımda kaldım ancak artık buradayım. Öbür tarafa gittim, bir baktım. Geri geldim” dedi.

“OYNAYACAĞIM ROLLERİ, DİZİLERİ DAİMA SEÇERİM”
Profesyonel mesleğine ödüllerle başlayan oyuncu, bu durumun kendisini hiç bir vakit şımartmadığını söylemiş oldu: Kıymetli olan devam ettirmek. Tiyatrodan daha sonra biroldukça sinema sinemasında ödül aldım. ‘Asansör’ sinemasında bir tek sahnem vardı, onunla bile ödül aldım. Ödül olağan ki ölçüdür, doğal ki sanatçıyı kamçılar. Sanat yaşantımda oynayacağım rolleri, karakterleri, dizileri, sinemaları daima seçerim. ‘Bu da olsun, o da’ diye hiç yapmadım.

Usta sanatçı, 1984 yılından itibaren berbat adam rollerinde oynamasıyla ilgili, “Herbiçimde karşılıklı, empati ile yapılan bir şey. Sanırım senaristler ‘Bunu yazıyoruz fakat bunu Burak Sergen oynar’ diyorlar. Ben de oynuyorum” tabirlerini kullandı.

‘İhanet olayı hakikat’Burak Sergen-Nihan Ünsal boşanıyor!Haberi Görüntüle

“BİR TÜRLÜ GENÇ ARKADAŞLARA ANLATAMADIM”
Bir devir Konya Selçuk Üniversitesi ve Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde öğretim nazaranvlisi olarak eğitim veren Burak Sergen, öğrencilerine tiyatroyu bırakmamaları konusunda tavsiyelerde bulunduğunu şu sözlerle deklare etti:
“Öğrencilerime daima ‘Ne olur tiyatroyu bırakmayın. Dizi sinema ne yapıyorsanız yapın lakin tiyatroyu bırakmayın’ dedim. Zira tiyatro, yükseltimiz ve mahremimiz. O sahne o denli kutsal bir yerdir. İbadethanedir orası. Oranın belli kuralları vardır. Tiyatro düzgünleştirir. Konservatuara geliyorsunuz, ‘Dizi, sinema yapayım bir tane meşhur olayım’ niyeti hoş. Olsun lakin ‘daha sonrasında bırakayım’ olmasın. Zira hoş sanatlar dediğimiz vakit sinema da bunun içine giriyor, fotoğraf de giriyor, heykel de, tiyatro, bale de giriyor lakin televizyon girmiyor. Bunu bir türlü genç arkadaşlara anlatamadım. ‘Bir yerde meşhur olup, o meşhurluğu televizyonda kullanmayın. Lütfen orada devam edin’ dedim.”

Velayet davası sonuçlandı!‘Çocuğumu bir daha doğurmak zorunda kaldım’Haberi Görüntüle

61 yaşındaki sanatçı, “Bakın Broadway’de, Londra’da tiyatrocu tiyatrocudur. Bunun hayli sıradan bir denklemi var. Buradan meşhur olayım, televizyonu da kullanayım… Hayır, televizyonu kullanma. Bırak televizyondakiler sen orada meşhur olduğun için seni çağırsınlar. Tam karşıtı. öğrenciler bir an evvelden çabucak meşhur olmak istiyorlar. Benimle fotoğraf çektirsin, ben imza vereyim… Artık bu kadar epey ünlü olursa kimden fotoğraf isteyeceğiz? Lütfen ne yapıyorsanız güzelini yapın. Tiyatro mu? Lütfen tiyatroda güzel olun. Ben şuradan bir basayım, bu tarafa geçeyim… Natürel ki geç. Ancak düzgün yol varken bir şeyin üzerine gitmek, bir yere basmak, çabucak çarçabuk bu işi yapmak. Bana aykırı geliyor” halinde konuştu.

“ÇOK MEŞAKKATLİ, SIKINTI BİR YOL”
Yakın vakitte kendi tiyatrosunu kuran Burak Sergen, “Umarım bu yılın sonunda, eylül üzere hem akademi olarak hem oyuncu yetiştirme olarak tıpkı vakitte oyunlar oynayan bir tiyatro olarak hayata geçirmeye çalışacağız. Çok meşakkatli ve güç bir yol lakin hem öğrenci hem oyuncu olacak insanları da alacağız. Hedefimiz hakkaniyetli olmak. Tiyatroların çoğalması tüm derdimiz” dedi.

‘: Minnetim hayli fazla’Burak Sergen’den teşekkür bildirisiHaberi Görüntüle