Babasını kaybeden Tuğba Özay’ın tarifsiz acısı!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tuğba Özay’ın babası İlhan Özay, 68 yaşında ömrünü kaybetti. İstanbul’da yaşayan aile fertleri, 30 Aralık akşamı Muğla’nın Marmaris ilçesinde konseri olması ve babasına olan düşkünlüğünü bildikleri için İlhan Özay’ın kaybını ünlü isimden sakladı. 1954 doğumlu Trabzonlu şair ve ödüllü ders kitabı muharriri İlhan Özay’ın, bir müddetdir KOAH hastalığıyla gayret ettiği ve nefes darlığı sebebiyle ömrünü kaybettiği öğrenildi.

“yine KAVUŞUNCAYA DEK HUZURLA UYU BABACIĞIM”

Babasının vefat haberini konser daha sonrası öğrenen Tuğba Özay, şu tabirleri kullandı:

Ben en âlâ dostumu, sığınağımı, limanımı, yol gösterenimi, ışığımı, yaşama sevincimi kaybettim. Oysaki sahnede insanları eğlendirirken babam, konutumuzda uzandığı kanepede son nefesini vermiş. Ben makûs olmayayım diye herkes saklamış. Meskene girdim ki babamın üzerini kapatmışlar. Babamın dirisi değil ölüsüymüş halbuki beni bekleyen. Bedeni kaskatı, ayakları, yüzü buz üzereydi. Sarıldım, öptüm ayaklarını, yüzünü. Tekraren öptüm, sarıldım, göğsünde yattım. Babamı götürmesinler istedim konuttan. Bu dünyadan bir İlhan Özay geçti. Yürekli, dürüst, sevgi dolu, bilgi ve kültür abidesi, güzel bir yiğit. tekrar kavuşuncaya dek huzurla uyu babacığım. Annem, yoldaşın bana emanet.

BABA HASRETİ DİNMİYOR!

Tuğba Özay babasına olan hasretini Instagram hesabından yayınladığı bildiriyle lisana getirdi. Eski model, babasının ‘Bir Volkan Gibi’ isimli kitabında yer alan ‘Vasiyetname’ şiirini paylaştı.

Öldüğümde bir gün
özgürlük için..
yakılıp bedenim
çıplak bir tepede
atılsın küllerim
yeryüzüne ..
her zerrem
kırık umut bir parça
bir modül acıyla yoğrulu
düşsün toprağın rahmine ..
güneş yüklü bulutlarla beraber
yel önünde savrulan tozlarım
katışsın kurtuluş türküsüne ..
Ve öldüğümde bir gün
barışı için insanlığın ..
dökülmesin gözyaşları ardımdan
çocuklarla beraber
hep bir ağızdan ,
direniş türküleri çığrılsın savaş alanlarından ..
ta ki kalmayana dek
ezilen bir tek insan ,
atılsın özgürlük naraları
ölenlerin akabinde…