Ashley Judd: Avrupa’ya nakledilseydim kan kaybından ölürdüm!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Birleşmiş Milletler Güzel Niyet Elçisi ve ünlü oyuncu Ashley Judd (53), geçtiğimiz sene Bonobo (Cüce şempanze) muhafaza programı kapsamında gittiği Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde bir kaza geçirip, bacağını dört yerden kırmıştı.

Uzun mühlet tek başına yardım bekleyen ve tam 55 saatte hastaneye ulaştırılan aktris, iç kanama tehlikesi geçirmişti. Güney Afrika’da bir hastanede tedavi altına alınan Judd, yaşadığı kabus üzere anları bir daha hatırladı.

ENDİŞE DOLU ANLARI BİR KERE DAHA ANLATTI
Kate Roberts’ın sunduğu “Sex, Body and Soul” isimli podcast yayınına katılan Ashley Judd, Güney Afrika’da tedavi gördüğü hastaneye ulaşana kadar kendisi için “bitmek bilmeyen” süreyi bir sefer daha anlattı.

Daha evvel yaşadıklarını toplumsal medya hesabından paylaşan ünlü oyuncu, “Zihnin, vücudun ve ruhun nasıl olup da bir ortaya geldiğini ve dayanılmaz olan bir şeye nasıl dayandığını bilmiyorum. kimi vakit bir sopayı ısırdım, kimi vakit bağırdım, hatta uludum ve kıvrandım. O anlarda bayılmadım, keşke bunu yapabilseydim” dedi.

İLKEL BİR HAMAKLA KURTARILDI
Ormanda çıktığı yürüyüşte düşen ve sağ bacağı kırılan Ashley Judd, hareket edemediği için tam beş saat boyunca yatmak zorunda kaldığını hatırlattı. daha sonra etraftan birilerinin gelip onu ormandan çıkardığını anlattı. Judd, ormandan “Kongolu kardeşlerim” dediği kurtarıcıları tarafınca ilkel bir hamakta taşınarak kurtarılmıştı.

Oradan çıkıp kampa ulaşmaları da bir buçuk saati bulmuştu. Ashley Judd, kendisi acılar ortasında hamakta yatarken onu taşıyanların ırmakları geçtiğini, zirveleri aştığını ve sonunda bir motosiklete ulaştıklarını anlattı. Ormandan çıkıp motosiklete bindirildikten daha sonra da Güney Afrika’da bir hastaneye ulaşması altı saat sürdü.

“KAN KAYBINDAN ÖLEBİLİRDİM”
Güney Afrika’da dokuz gün tedavi goren ünlü yıldız, daha sonra da ABD’ye Tennessee’te gdolayılmüştü. Ashley Judd, o devri, “Güney Afrika’ya ulaştığımda bacağımda hayat yoktu ve kanamam vardı. Şayet Güney Afrika yerine Avrupa’ya nakledilmiş olsaydım kan kaybından ölebilirdim” kelamlarıyla anlattı.

“AĞRI KESİCİ BULMA ÜZERE BİR BEKLENTİM YOKTU”
Ashley Judd, ayrıyeten 55 saat ortasında yaşadığı acıya dayanma konusunda yıllardır uyguladığı meditasyon idmanlarının büyük yararını gördüğünü söylemiş oldu. Judd, “Meditasyon için harcadığım vaktin, o 55 saat ortasında de daha sonrasındaki düzgünleşme sürecinde de işime yaradığını fark ettim. Örneğin ne vakit bir ağrı kesici bulabileceğim, ne vakit bir yardım alabileceğim konusunda bir beklentim yoktu” dedi.