Aleyna Tilki: bir süre müzik söyleyemeyeceğim!

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Aleyna Tilki, geçtiğimiz temmuz ayında Amerikan müzik mecmuası Billboard’a röportaj vermiş, akabinde Instagram hesabından odasında iç çamaşırlarıyla objektif karşısına geçtiği bir pozunu yayınlamıştı. Müzikçi, toplumsal medyada paylaşımına gelen yansılara ise “Fotoğrafımı muhafazakarlık ismi altında eleştirenler; hiç biriniz muhafazakar değilsiniz. Algınız bundan evvelki gün bir Türk hanımı olarak Billboard’a verdiğim röportajı değil, son fotoğrafıma tepki veriyorsa ilgi alanınız muvaffakiyet değil, iç çamaşırımdır. Sahiden pak bir yerden muhafazakar olanlara hürmetim derin ve sonsuzdur. Dedelerimi, anane babaannelerimiz bize değerli şeyler öğretti. Onların ortamında inanın iç çamaşırıyla gezmiyorum. Geçersiz muhafazakarlarla bir iç çamaşır partisi yapmak isterim” yanıtını vermişti.

“İNSANLARIN OLUMLU KANILARI KEYİFLİ EDİYOR”

Ünlü müzikçi, geçtiğimiz günlerde de Nişantaşı’nda görüntülenmişti. Objektiflere poz veren Tilki, “Şarkımız çok hoş gidiyor ve epeyce olumlu reaksiyonlar alıyorum. İnsanların olumlu niyetleri beni memnun ediyor” demişti.

“YORUMLAR OLAĞAN DEĞİL”

Aleyna Tilki, toplumsal medyadan paylaştığı ve biroldukça tenkit aldığı pozlarıyla alakalı da şöyleki konuşmuştu:

Eğer beni düşünüyorlarsa acayip acayip yorumlarda bulunmazlar. Benim psikolojimi düşünüyorlar fakat kimilerinin kendi söylemiş oldukleri ve yaptıkları yorumlar da olağan değil. Bence fotoğraflarda abartı hiç bir şey yok.

“SONUNA KADAR DİNLEYİN”

Tüm bunların akabinde 22 yaşındaki müzikçi, 3 milyon takipçisi bulunan Instagram hesabının öyküler kısmından yaptığı bir paylaşımla bir süre müzik söyleyemeyeceğini duyurdu. Konserinden bir manzara yayınlayan ünlü isim, yazısında şu sözlere yer verdi:

“Son vakit içinderda geçirdiğim sıkıntı vakit içinderdan dolayı ses tellerim yırtılmış ve bir süre müzik söyleyemeyeceğim. bir daha müzik söyleyene kadar, performansımı izleyip sesimin bedelini yeniden yine anlıyorum. Açıp sonuna kadar dinleyin…”

“ALEYNA TİLKİ BALON”

Öte yandan geçtiğimiz gün yaptığı albümlerle bir periyoda damga vurmayı başaran arabesk fantazi sanatkarı Güllü, TV8’de ekranlara gelen ‘2. Sayfa’ programına konuk olarak Aleyna Tilki’yi amaç alan açıklamalarda bulunmuştu.

Program sunucularının Aleyna Tilki’nin de arabesk müzik okuduğunu hatırlatması üzerine sonlandığı gözlenen Güllü, şu biçimde demişti:

Aleyna Tilki dediğin vakit benim zirve tüylerim dikiliyor. Ben köşeli konuşan bir bayanım, daima de yüze konuşurum. Ben aleyna Tilki’yi sevmiyorum. Sanat olarak da sevmiyorum, yapı olarak da sevmiyorum, bir defa arabesk okuyamadığı için hiç sevmiyorum. Kişilik olarak kızı tanımam ancak bana nazaran Aleyna Tilki balon, sahiden balon. Bergen kaç sene geçmiş, hâlâ konuşuyoruz, hâlâ müziklerini dinliyoruz. Beş sene daha sonra Aleyna Tilki diye biri yok. Çocuğum yaşında. Bu arkadaşları o denli bir pohpohluyorlar ki, ‘Sen dünya starısın’ diye. Arkadaşım bir gerçek var; bir ses olayı var, bir duruş var, bir hürmet var. Ben Aleyna’da hürmet goremiyorum. Biroldukca büyüğüne yaptığı saygısızlıklar da var. bu biçimde bir yere gelinemez! Anlık gelirsin, seni yaşıtların dinler. Beş sene daha sonrası yok, bu hususta da imzamı atıyorum.