25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve Toskana'daki rakamlar endişe verici. Bölgede 2006'dan 2023'e kadar 140 kadın cinayeti yaşandı. Kurbanların yüzde 75'i İtalyan kadındı, yüzde 25'i ise yabancı uyrukluydu.
Cinsiyete dayalı şiddet raporundan elde edilen veriler, yalnızca 2023 yılında Toskana'da altı kadının cinsiyetle ilgili nedenlerle öldürüldüğünü ve geride dört küçük çocuğun kaldığını ortaya koydu. Ayrıca 2023 yılında 4.540 kadın kadın sığınmaevlerinden yardım talebinde bulundu. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet nedeniyle “Kırmızı Kod” acil servisine başvuranların sayısı 400'ü çocuk olmak üzere 1.951'e ulaştı.
Bir Olaylar ve Girişimler Dalgası Bu krizle mücadele etmek için Toskana bir dizi girişimle harekete geçiyor.
İlgili
Florence Daily News'den daha fazlasını keşfedin
E-postanıza gönderilen en son gönderileri almak için abone olun.
Cinsiyete dayalı şiddet raporundan elde edilen veriler, yalnızca 2023 yılında Toskana'da altı kadının cinsiyetle ilgili nedenlerle öldürüldüğünü ve geride dört küçük çocuğun kaldığını ortaya koydu. Ayrıca 2023 yılında 4.540 kadın kadın sığınmaevlerinden yardım talebinde bulundu. Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet nedeniyle “Kırmızı Kod” acil servisine başvuranların sayısı 400'ü çocuk olmak üzere 1.951'e ulaştı.
Bir Olaylar ve Girişimler Dalgası Bu krizle mücadele etmek için Toskana bir dizi girişimle harekete geçiyor.
- La Nara'yı Kurtarma Mücadelesi: Legacoop Toscana, binlerce kadına yardım etmiş, ulusal çapta tanınan bir merkez olan Prato'daki “La Nara” kadın sığınma evinin korunmasını savunuyor. Yeni düzenlemeler merkezin varlığını tehdit ediyor ve Legacoop bölgesel hükümeti müdahale etmeye çağırıyor.
- Sinema Şirketi: Sinema, konuyu farklı açılardan ele almak amacıyla film gösterimleri, kitap tanıtımları, canlı performanslar gibi bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
- Alfieri Uzayı: Tartışmaların ve film gösteriminin yer aldığı ücretsiz bir akşam etkinliği Spazio Alfieri'de gerçekleştirilecek.
- Kadın Tiyatrosu: Tiyatro, cinsiyete dayalı şiddet konusunda farkındalık yaratmaya yönelik gösterilerine devam ediyor.
- Merhametler: Toskana'daki Misericordie, okullardaki ilk yardım eğitim programına duygusal eğitim konusunda yeni bir modül ekliyor.
- Floransa Üniversitesi: Üniversite, cinsiyete dayalı şiddetin çeşitli yönlerini ele almak için seminer ve tartışmalardan gösterilere kadar çok sayıda etkinlik düzenliyor.
- İşbirliği Girişimi: Coop süpermarketlerinde özel üretim makarna ve poşetler satılıyor ve gelirin bir kısmı kadın sığınma evlerine bağışlanıyor.
- Prato Sergisi: Prato'da kadınların yaşadığı şiddeti simgeleyen “Parçalanmış Bir Rüyanın Elbisesi” başlıklı sergi açılıyor.
- Amazon Alexa Girişimi: Amazon Alexa ve psikolog Stefania Andreoli, cinsiyete dayalı şiddet konusunda eğitici içerik sağlamak için ortaklık kurdu.
- Kadınların Toskana'sı: Bu girişim, farkındalığı artırmak amacıyla tiyatro gösterisi ve flash mob da dahil olmak üzere bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
İlgili
Florence Daily News'den daha fazlasını keşfedin
E-postanıza gönderilen en son gönderileri almak için abone olun.